25n
25N
25N

L’Ajuntament de Llíria destinarà 1 milió d’euros per a la rehabilitació de les Termes Romanes i els Trulls de Daüd

Els projectes, que es completaran durant el 2019, estan cofinançats al 50% pels Fons FEDER

L’Ajuntament de Llíria destinarà 1 milió d’euros per a la rehabilitació de les Termes Romanes i els Trulls de Daüd
30/11/2018 -

L’Ajuntament de Llíria portarà endavant la rehabilitació i consolidació de dos dels conjunts monumentals de la localitat: les Termes Romanes de Mura i els Trulls del Daüd. Estos dos projectes, que es completaran abans de finals del 2019, es realitzaran gràcies a la inversió de prop d’1 milió d’euros que el Consistori realitzarà amb el cofinançament al 50% de la línia d’ajudes del Programa Operatiu de Fons Europeus de Desenvolupament Regional Fons (FEDER).

L’alcalde Manolo Civera i el regidor de Patrimoni, Paco García, s’han reunit este matí amb el director territorial de Presidència de la Generalitat, Francisco Molina, i amb el director general d’Administració Local, Antoni Such, per donar-los a conèixer el projecte i visitar in situ els dos monuments per comprovar el seu estat actual.

El primer edil ha mostrat el seu agraïment “a la Generalitat Valenciana perquè, gràcies als fons FEDER, complirem l’anhel de fer un pas més en la recuperació d’este complex únic perquè siga visitable. Sens dubte, serà un atractiu turístic per a la nostra localitat”.

“El Santuari Oracular i les Termes Romanes de Mura són un exemple únic d’este tipus de restes romanes, no sols a la Península, sinó a tot el continent” segons ha explicat el regidor Paco García. Estes característiques faran que el conjunt “siga un punt de referència en l’àmbit turístic a tota la Comunitat Valenciana”.

Per la seua banda, Toni Such ha reconegut que la intervenció de les Termes de Mura és una de les més importants que es realitzarà a la Comunitat Valenciana mitjançant el PO FEDER. “Els projectes de Llíria s’han escollit perquè seguixen la línia establerta per la Comissió Europea, que aposta perquè el veïnat disfrute dels elements patrimonials de la seua localitat i que, alhora, impulsen la recuperació econòmica dels municipis, atraient a visitants a través del turisme”.

Els projectes de les Termes Romanes i els Trulls de Daüd

El projecte del Santuari Oracular i les Termes Romanes de Mura rebrà un finançament de 689.803,36 euros, mitjançant el qual es desenvoluparà la segona fase dels treballs de rehabilitació d’este monument. En concret, els treballs permetran excavar i consolidar les Termes Menors i el seu entorn, així com la palestra; un element que formava part del conjunt de les Termes Majors i que funcionava com a espai per realitzar activitats a l’aire lliure.

Per altra banda, els Trulls del Daüd compten amb una dotació econòmica de 203.194,07euros. El projecte preveu la rehabilitació i, especialment, la consolidació d’este edifici de planta trapezoïdal en dos altures que, actualment, es troba en risc de sostenibilitat.

En este sentit, els treballs es centraran en l’eliminació d’elements impropis de l’edifici per a, posteriorment, realitzar accions de reparació de la coberta i d’altres elements. A més, està prevista la construcció d’un nou accés a la segona planta, millorant l’accessibilitat de l’edifici i, per últim, la reurbanització de la zona que permetrà la integració de l’edifici amb el seu entorn urbà.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 5 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020