25n
25N
25N

L'agrupació de polígons valencians celebra l'aposta de Jorge Rodríguez per la reindustrialització

L'agrupació de polígons valencians celebra l'aposta de Jorge Rodríguez per la reindustrialització
27/10/2016 -

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha participat aquest dimarts en la Junta Directiva de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL), convidat “pel seu compromís amb la reindustrialització, la base de la qual és la millora dels polígons i àrees industrials”.

La invitació de FEPEVAL ha coincidit a més amb la celebració del 20 aniversari d’APPI, el Parc de Proveïdors d’Almussafes en el qual, entre altres empreses, està instal·lada Ford. El president d’APPI, Vico Valero, ha agraït la seua presència a Jorge Rodríguez i ha destacat la bona salut d’una zona industrial que “es troba a un altíssim nivell de rendiment quant a producció i ocupació”. Per la seua banda, el president de FEPEVAL, Santiago Salvador, ha celebrat el canvi de rumb en la gestió de la Corporació provincial que, malgrat no tenir competències directes en matèria d’indústria, “ha decidit implicar-se en l’ajuda directa als ajuntaments per a millorar els polígons de la província, com porta fent des de fa 10 anys, per exemple, la Diputació de Barcelona”. Els responsables de l’agrupació valenciana de polígons empresarials lamenten la “nul·la gestió dels últims anys en els polígons, que s’havien convertit en l’últim barri dels municipis, amb una falta alarmant de manteniment i noves dotacions per a generar un entorn atractiu per a les empreses”.

Per la seua banda, Jorge Rodríguez coincideix plenament en la urgència d’aqueixa millora d’instal·lacions i accessos als polígons, així com la dotació tècnica dels mateixos en qüestions elèctriques o de banda ampla, per a generar l’entorn apropiat per a la creació de llocs de treball. “Com a alcalde d’Ontinyent i com a president de la Diputació, he tingut sempre clar que la necessària reindustrialització en les comarques valencianes ha de començar per la dinamització de les àrees industrials dels nostres municipis”, ha afirmat Rodríguez.

“Jo que vinc d’una ciutat industrial com Ontinyent, mai he tingut la percepció al llarg d’aquests anys que la Generalitat poguera girar la mirada cap a la indústria. Semblava que estava escrit que la Comunitat Valenciana havia de ser una autonomia de serveis i que el treball estava en la costa”, ha manifestat el president de la Diputació”, que ha afegit que “ara comença a entendre’s que la indústria té la major capacitat innovadora i investigadora d’aquest país i que pot crear llocs de treball de qualitat”. Per a Jorge Rodríguez, “el dolent és que en matèria industrial s’hi havia fet molt poc, el bé és que queda molt per fer”.

El responsable provincial ha insistit que “aquesta Diputació va a mirar cap a la indústria i els municipis, perquè la reindustrialització és l’eixida a la crisi”. El president de la Diputació ha posat en valor el treball que ve desenvolupant l’empresa pública Divalterra, al costat de la Universitat Politècnica, per a establir un mapa d’actuacions prioritàries en els polígons empresarials de la província, que puguen escometre’s a continuació amb l’ajuda de la Diputació als municipis. Es tracta de la Càtedra Divalterra, a la qual s’ha sumat FEPEVAL com a representant dels usuaris, “aportant el seu coneixement de la problemàtica”. Un entorn que afavorisca el creixement

En la junta directiva de FEPEVAL han estat presents els responsables de les diferents associacions i entitats agrupades en la Federació, fins a 33, de les quals 26 es localitzen en la província de València. Polígons i associacions empresarials que valoren molt positivament la càtedra creada per la Diputació amb la Politècnica, que analitza les manques de les àrees industrials per a tractar de solucionar-les.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear un entorn que afavorisca el creixement en les àrees industrials i, en conseqüència, la creació de llocs de treball que alleuge els problemes amb les elevades taxes d’atur en molts municipis. Per a açò s’ha tingut en compte la trajectòria d’altres zones industrials espanyoles i europees. En territori nacional, més del 50% del PIB es genera en els polígons empresarials.
En paral·lel al desenvolupament d’aquest anàlisi, la Diputació no ha deixat de subvencionar actuacions de millora dels accessos i el subministrament elèctric en els polígons, dins dels plans i programes provincials d’ajudes, en els quals el nou govern provincial respecta l’autonomia dels alcaldes a l’hora de decidir en què inverteixen els diners.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + tretze =

museo prehistoria