25n
25N
25N

La subestació de Patraix romandrà en el barri fins a 2022

’No s’està complint amb el compromís que es va fer sobre el trasllat de la subestació’

La subestació de Patraix romandrà en el barri fins a 2022
27/10/2016 -

Després d’anys de lluita, esforç i treball durant els quals tots els veïns de Patraix han reivindicat el tancament d’una subestació, que podia posar en perill la salut dels quals vivien al voltant, per fi, una sentència del Tribunal Constitucional de Justícia va deixar sense efecte la llicència d’activitat d’aquesta instal·lació de transformació elèctrica per considerar-la perillosa. Així i tot, la subestació continua encenent-se puntualment.

I és que és necessari tenir en compte que, a Espanya, ja existeixen diverses sentències que han obligat al trasllat de transformadors, de potència molt inferior a la subestació de Patraix, per causar diferents malalties, com a leucèmia i altres tipus de càncer, problemes en el sistema immunològic o depressió, entre altres.

Per tot això, es va anunciar el trasllat de la subestació de Patraix, situada actualment entre l’avinguda Gaspar Aguilar i els carrers Campos Crespo i Actor Vicente Parra, a una parcel·la allunyada dels habitatges i situada en la V-30. No obstant això, aquesta mesura no serà possible almenys fins a 2022.

El Govern central, dins de la seua política de retallades, ha eliminat de la planificació d’instal·lacions elèctriques, la subestació soterrada del nou llit, que substituirà a la de Patraix. Des del govern valencià ja han informat que demanaran a ‘Red Eléctrica Española’ que es torne a incloure la nova subestació acordada. Una mesura que urgeix, si es té en compte que Iberdrola havia tornat a sol·licitar una nova llicència d’activitat, que s’ha denegat.

València Extra ha parlat amb Toni Pla, president de l’Associació Veïnal de Patraix, que ens ha explicat que ‘els veïns porten anys lluitant amb contundència perquè es trasllade la subestació. Per aquest motiu, no estem d’acord amb el retard, ja que no s’està complint amb el compromís que es va fer’. A més, ha afegit que ‘ja es va comprovar que segons el consum, la xarxa elèctrica podia funcionar sense la subestació de Patraix’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =

museo prehistoria
museo prehistoria