caixa popular

La Setmana Santa Marinera 2019 presenta les seues publicacions i compta els dies per a començar

La segona festa més gran de la ciutat de València recorrerà Poblats Marítims de l’11 al 21 d’abril

La Setmana Santa Marinera 2019 presenta les seues publicacions i compta els dies per a començar
06/03/2019 -

Enmig de les Falles de València de 2019, cal no oblidar l’arribada de la segona festa més esperada per valencians i valencianes: la Setmana Santa Marinera. Hui, el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha presentat el cartell anunciador, el llibre oficial, la guia d’actes i els díptics amb què es promocionarà aquesta festa on el fervor religiós i la germanor s’uneixen de la mà i recorren els Poblats Marítims de València.

A l’acte han acudit el president de la Junta Major, Francesc Carles, i el secretari general, Sergio Bordes, que junt amb el regidor, han coincidit en la importància d’aquesta festa “que se sent com a pròpia” a València i que cada any acull centenars de persones en cadascun dels actes, tant com a públic com des de cada confraria i col·lectiu. “Des de la Junta Major treballem perquè aquesta festa siga coneguda i perquè siga un atractiu més de la ciutat i volem mantindre el nivell que exigeix que siga Festa d’Interés Turístic Nacional des de 2011″, ha incidit Carles.

Així, el cartell anunciador de 2019 està protagonitzat per l’àncora que identifica els Poblats Marítims, un treball de Paco Ibiza Sanchis que alhora fa de portada del llibre oficial i que ha rebut el primer premi de la XVIII edició del Concurs Nacional de Cartells de la Setmana Santa Marinera de València de 2019. En total, dels 35 cartells presentats a la convocatòria, 26 han sigut d’autors i autores de la Comunitat Valenciana i els 9 restants, d’altres comunitats, segons ha explicat Bordes.

Quant al llibre oficial, es repartiran 3.500 exemplars per als confrares que construeixen la festa, així com per a autoritats i mitjans de comunicació. Malgrat això, tot el món pot acudir a la seua presentació en societat demà dia 7 de març a les 20:00 hores en l’Ateneu Musical del Port, un acte on participarà l’exsecretari de la Junta Major Vicente Sobrino. A més, es pot accedir a la seua versió digital a la web de l’Ajuntament de València .

D’altra banda, els membres de l’executiva han aprofitat per a recordar altres actes de març, com és el cas del dia 9 a les 20:00 hores, quan se celebrarà el concert que inicia la Quaresma en la Parròquia de la Verge del Rosari. Així mateix, el 29 tindrà lloc el pregó, que enguany serà a càrrec de Baltasar Bueno en la Parròquia de la Verge dels Àngels.

Fuset ha aprofitat per a recordar que des de juliol ja es pot visitar el Museu de la Setmana Santa Marinera, que després d’obrir les seues portes en acabar les reformes, ha aconseguit una gran participació de públic local, nacional i internacional que creix. “Aquesta és la segona gran festa més gran de València després de les Falles i el museu es converteix en un testimoni de tots els seus actes al llarg de la seua història perquè valencians i turistes la conseguen”, ha explicat el regidor. Per això, ha destacat Carles, els díptics d’informació sobre cada acte i la seua programació seran en valencià, castellà i anglés.

La Setmana Santa Marinera de València de 2019 començarà l’11 d’abril i acabarà el 21 amb tot un ventall d’actes que recorreran els principals carrers del Cabanyal, el Canyamelar i el Grau, entre els quals destaquen el Divendres de Dolors, el Diumenge de Rams, el Dijous i Divendres Sant o el Diumenge de Resurrecció.

Més informació


0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 5 =