25n
Orgull
Orgull

La segona edició de 'Refresca't' retornarà l'ambient festiu de setembre a Catarroja

La segona edició de 'Refresca't' retornarà l'ambient festiu de setembre a Catarroja
05/07/2021 -

L’Ajuntament de Catarroja ha fet un pas important per a reactivar el sector festiu del municipi. Aquest dijous s’ha reunit amb les 10 comissions falleres del municipi i amb el Consell de Festes per a posar damunt de la taula les propostes per a les celebracions que tindran lloc el mes de setembre, començant per les falles i concloent amb una segona edició del Refresca’t que tindrà lloc durant els dies en què habitualment se celebraven les festes patronals. Aquesta decisió, exposada al Consell ha sigut presa davant la impossibilitat de realitzar i organitzar actes multitudinaris com el Concurs d’all-i-pebre, la desfilada de Moros i Cristians o la cavalcada.

Així doncs, d’una banda les 10 comissions falleres de Catarroja rebran 4.500 euros cadascuna per a poder organitzar les festes durant la primera setmana de setembre. “Hem volgut tindre en compte el gran esforç que han realitzat les comissions durant aquests mesos, sense pràcticament activitat, havent d’afrontar múltiples baixes i reduint les quotes”, ha explicat Miquel Verdeguer, regidor de Festes. “D’altra banda, aquesta aportació ve a ser una ajuda per a reactivar el sector faller, patrimoni immaterial de la humanitat, del qual s’alimenten sectors com la pirotècnia, indumentària i artistes fallers”, conclou Verdeguer.

A continuació de la reunió amb les falles de Catarroja, ha tingut lloc el Consell de Festes. Ací, des de l’Ajuntament s’ha passat la proposta festiva durant el mes de setembre, moment de les tradicionals festes patronals. Davant la impossibilitat de realitzar esdeveniments d’aquest tipus, per la seua magnitud i la incertesa regnant, la proposta municipal és la posada en marxa d’una segona edició del Refresca’t que va tindre una gran acollida durant el 2020.

Aquest sistema, d’actuacions per a tots els sectors de la població en espais controlats i segurs, tindrà una sèrie de novetats. La més important serà la data de celebració, durant tots els caps de setmana de setembre. En segon lloc, s’inclouran els Moros i Cristians, traslladant la representació de les Ambaixades i un concert de Música Festera amb la col·laboració de les dues bandes del poble, l’Artesana i la Unió, que es pot adaptar al format segur del Refresca’t.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 4 =