25n
25N
25N

La Ribera Baixa inicia l'execució del seu Pla de Competitivitat Turística en coordinació amb la Diputació i la Generalitat

La Ribera Baixa inicia l'execució del seu Pla de Competitivitat Turística en coordinació amb la Diputació i la Generalitat
18/10/2016 -

La Mancomunitat de la Ribera Baixa ha començat ja a donar els primers passos en el desenvolupament del Pla de Competitivitat Turística que, en virtut del conveni subscrit amb la Diputació de València i la Generalitat Valenciana, li permetrà invertir en els propers tres anys un total de 900.000 euros amb els quals desenvolupar un pla de promoció en matèria de Turisme i escometre els projectes necessaris per completar l’oferta dels municipis de la seua comarca amb noves rutes cicloturísticas, un centre de formació i l’aplicació de les noves tecnologies.

Tal com ha explicat el president de la mancomunitat i alcalde de Corbera, Jordi Vicedo, després d’aquestes primeres reunions, l’aposta més important de les projectades per la mancomunitat és la creació d’una sèrie de rutes turístiques, plantejades des de la triple perspectiva ciclista, per als vianants i eqüestre, que unisquen tots els municipis i permitisquen vertebrar la comarca. “En principi la idea és generar dues grans rutes que servirien per posar en valor els recursos paisatgístics i patrimonials de la Ribera Baixa, encara que no descartem generar altres menors, que discorreguen únicament per dos o tres municipis”, ha declarat Vicedo.

L’objectiu per a aquest últim trimestre de 2016 és adjudicar el projecte de redacció de les rutes principals i adquirir part de la senyalética direccional i informativa. Paral·lelament, el Pla dissenyat per a la comarca contempla la recuperació i rehabilitació del Molí de Monsalvà, un antic molí del segle XIV, actualment sense ús, que utilitzava les aigües de la denominada “Sequia del Rei” de la qual sortia un branc just abans d’arribar al molí i que es feia passar per l’interior de les seues instal·lacions, de manera que s’obtenia l’energia necessària per realitzar les funcions del molí. Aprofitant la inversió del Pla de Competitivitat Turística, aquest edifici d’origen medieval, situat en el municipi de Polinyà de Xúquer, es vol transformar en aula de formació permanent.

El president de la mancomunitat ha avançat que els cursos que es desenvoluparan en aquest centre, que aspira a ser un nucli potent de difusió formativa en matèria de turisme, giraran entorn de dues temàtiques principals: la cuina i l’agricultura ecològica. “La nostra intenció és generar programes formatius de llarga durada, tendents a oferir una especialització en ambdues matèries que, des de la perspectiva de la promoció turística i el desenvolupament local de la zona, tenen un gran potencial. No descartem no obstant això oferir cursos tècnics, més curts, sobre altres temàtiques que puguen ser demandades pels comerciants i veïns de la comarca, però sempre des de la perspectiva de la seua aplicació al desenvolupament turístic de la zona”, ha declarat Jordi Vicedo.

Per aquest any la idea és escometre la reparació de la coberta i aïllament del Molí de Montsalvà, així com encarregar el projecte de rehabilitació, l’execució de la qual es desenvoluparia en 2017. D’aquesta manera, i segons el calendari plantejat, el nou centre de formació estaria en disposició de començar a ser utilitzat en 2018, últim any d’execució del Pla de Competitivitat Turística.

L’aplicació de les noves tecnologies als plans de promoció turística també són un altre dels objectius que s’ha marcat la Mancomunitat de la Ribera Baixa en el desenvolupament del Pla de Competitivitat Turística. En concret, es pretén treballar en la creació d’una aplicació informàtica per a dispositius mòbils (app) que aglutine informació sobre punts d’interès, gastronomia, senderisme, activitats esportives i culturals relacionada amb els diferents municipis de la comarca i en la creació d’audioguies turístiques que puguen ser utilitzades com a suport per als visitants en les seues rutes per la Ribera Baixa.

En l’execució del pla, la comissió de treball tripartida, que compta amb membres de les tres administracions implicades en el Pla de Competitivitat Turística, Mancomunitat, Diputació i Generalitat, ja ha mantingut les primeres reunions, el president de la mancomunitat ha assegurat que es va a treballar “en estreta col·laboració amb el consorci Ribera Turisme, que compta amb el personal i l’experiència necessària per guiar-nos de manera que puguem complir amb tots els objectius en el termini previst”. I és que, tal com recordava Vicedo, el 30 de novembre han d’estar adjudicats els projectes que s’executaran per aquest any que, en el cas de la Ribera Baixa, són la primera fase de la rehabilitació del Molí de Montsalvà i la creació de les rutes cicle-per als vianants i eqüestres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + quinze =

museo prehistoria