25n
25N
25N

La promoció de la candidatura de les Falles com a patrimoni immaterial obri la porta a la plantà d'una falla a Brussel·les

La promoció de la candidatura de les Falles com a patrimoni immaterial obri la porta a la plantà d'una falla a Brussel·les
16/11/2016 -

“Hem deixat les portes obertes perquè les Falles arriben a la capital d’Europa amb la plantà d’una falla”. Així ha explicat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, com estan desenvolupant-se les dues jornades de visites institucionals a Brussel·les que la delegació valenciana, que encapçala juntament amb la fallera major, Raquel Alario, està realitzant des d’este dilluns per promocionar la candidatura de les Falles a patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO.

“Estan sent reunions molt productives i en un ambient molt procliu per augmentar la projecció de les Falles més enllà del nostre territori”, ha explicat Fuset després de reunir-se amb la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Brussel·les, Karine Lalieux, per explicar-li en què consisteix la festa de les Falles. “No és un projecte tancat, però durant els pròxims mesos s’estudiarà la viabilitat de plantar una falla ací al cor d’Europa”, ha dit Fuset, qui ha destacat “l’oportunitat important que s’obri perquè el treball creatiu dels artistes fallers traspasse fronteres i tinguen un nou reconeixement internacional que mereixen per ser element central de la nostra festa”.

Durant la primera jornada de visites institucionals, Fuset i la fallera major han acudit a l’Oficina de la Comunitat Valenciana, que representa el nostre territori a la capital belga, per reunir-se amb el seu personal tècnic i preparar les trobades següents amb Catherine Magnant, directora adjunta d’Unitat, i Anne Grady, policy officer de Cultura-Patrimoni de la Comissió Europea, responsable del comité d’enllaç de cooperació amb la UNESCO. La delegació valenciana ha tingut l’oportunitat d’explicar la candidatura de les Falles a patrimoni de la humanitat i han destacat l’impacte socioeconòmic de la festa per a València. El caràcter creatiu dels artistes fallers i la inclusió social -especialment de col·lectius com l’immigrant- per part de les comissions falleres han despertat l’interés de les interlocutores.

Estes reunions s’han produït la vespra de la celebració d’una reunió de benvinguda de la UNESCO a les candidatures aprovades l’any passat. “Ens han dit que els sorprenia que no haguérem aconseguit ja eixa declaració i ens han desitjat molta sort”, ha destacat Fuset, qui també s’ha reunit amb l’eurodiputada socialista Immaculada Rodríguez Piñero i l’exeurodiputat de Compromís Jordi Sebastià. “Volem agrair-los la seua rebuda, així com al delegat del Consell a la Unió Europea, Joan Calabuig. També a l’eurodiputada d’Esquerra Unida Marina Albiol i a l’eurodiputat del Partit Popular Esteban González Pons, que han excusat la seua presència per trobar-se fora de Brussel·les”, ha explicat Fuset.

Ahir van continuar les reunions de la delegació valenciana: primer, amb Mercedes Palacio, consellera de Cultura de la Representació Permanent d’Espanya davant la Unió Europea i, finalment, amb l’eurodiputada italiana Silvia Costa, qui presideix la comissió de Cultura i Educació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − deu =