caixa popular

La processó del 'Santo Entierro' torna a Sant Nicolau

El divendres, a les 20.00 hores, tindrà lloc la processó del ‘Santo Entierro’

La processó del 'Santo Entierro' torna a Sant Nicolau
13/04/2017 -

La processó del ‘Santo Entierro’ torna al centre històric de València, gràcies a un grup de feligresos que ha volgut recuperar aquesta tradició per al barri. I és que, encara que aquesta processó ja es realitzava en el segle XIV, a mitjan segle XX va desaparéixer.

Aquest divendres, a les 20.00 hores, la processó del ‘Santo Entierro’, que se celebrarà per la feligresia de Ciutat Vella, eixirà des de la Plaça de Sant Nicolau, seguiran per la Plaça Forn de Sant Nicolau, la Plaça Marqués de Busianos, la Plaça Esparto i San Jaime. El recorregut continuarà pel Portal de la Valldigna, la calle Concòrdia, el carrer Serrans, el carrer Bailía, la calle Cavallers, i la calle Abadia de Sant Nicolau fins a tornar de nou a la plaça.

A l’acte acudiran representants militars i policials, així com entitats com Lo Rat Penat, la Cort d’Honor de la Verge, la Confraria del Beato Juan Grande, l’Altar del Tossal, la Real Maestranza, Els Cavallers Jurats de Sant Vicent i la rectora de la Universitat Catòlica Asunción Gandía, entre altres.

A més, per a aquesta solemne processó, es tornarà a traure al carrer la talla del Crist Jacent, que data del segle XVIII. Aquesta imatge comptarà amb la companyia de quatre portadors, farolers i la custòdia de la Policia Nacional, però també amb la companyia de tots els valencians que s’acosten fins a la Plaça de Sant Nicolau per a gaudir d’aquest acte.

Finalment, una altra de les novetats que s’han recuperat, és l’exposició al públic del Crist Jacent, que ja es pot visitar durant aquests dies en l’Església.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − onze =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018