25n
25N
25N

La Policia Nacional arranca els dispositius de seguretat durant les festes de Carnestoltes

La Policia Nacional, des dels seus perfils en xarxes socials, difondrà durant estos dies una sèrie de consells de seguretat sota el hashtag #carnavalseguro

La Policia Nacional arranca els dispositius de seguretat durant les festes de Carnestoltes
24/02/2017 -

Este cap de setmana arranquen en tota Espanya els dispositius especials dissenyats per a garantir la seguretat durant les activitats programades durant el període del Carnestoltes. Des de hui, 24 de febrer, i fins diumenge que ve 5 de març, la Policia Nacional reforçarà la seguretat en les principals ciutats amb agents en radriopatrullas, UPR, Unitats d’Intervenció Policial (UIP), Cavalleria, Guies Canins, la Unitat de Mitjans Aeris i efectius de les Brigades de Policia Judicial, Informació i Estrangeria. Las Palmas de Gran Canaria, Cadis i Santa Cruz de Tenerife són les tres ciutats en les quals esta festa té major tradició i en les quals milers de ciutadans i turistes participen en els nombrosos actes programats com a cavalcades, desfilades, concursos, gal·les o concerts. Només en estes tres ciutats, estaran desplegats una mica més de 2.500 efectius de la Policia Nacional.

La Policia Nacional ha dissenyat dispositius operatius amb l’objectiu de dotar de seguretat, tan objectiva com subjectiva, a tots els ciutadans que acudeixen a estes festes i evitar la comissió de determinats delictes com a venda d’estupefaents, estirades, furts de carrer, sostraccions de vehicles, agressions sexuals o actes de gamberrisme. Estos dispositius pretenen garantir l’ordre públic i la seguretat ciutadana, evitant qualsevol acte que poguera atemptar contra el normal desenvolupament dels esdeveniments programats.

Els carnestoltes de Cadis, Las Palmas de Gran Canaria i Santa Cruz de Tenerife són festes que gaudeixen d’un alt atractiu turístic que provoca grans concentracions de públic que poden comportar riscos en la seguretat ciutadana. La Policia té previstos plans concrets per a afrontar les diferents situacions d’emergència, amb l’objecte de controlar les mateixes i proporcionar una volta a la normalitat en el menor temps possible i amb les millors garanties. A més d’una gran concentració de persones, estes festes poden portar afegit el consum d’alcohol o estupefaents que podria ocasionar reaccions incontrolades.

 

#carnavalseguro

Durant estos dies en els quals es desenvolupen nombroses desfilades, cercaviles, concursos, cavalcades, xirigotes, concerts o espectacles de focs artificials – quasi tots ells en espais públics i vies urbanes-, la Policia Nacional difondrà una sèrie de tuit-consells a través del seu perfil en Twitter @policia, sota el hashtag #carnavalseguro, amb l’objectiu de conscienciar a tots els ciutadans d’unes pautes de seguretat per a gaudir d’un carnestoltes divertit però segur.

 1. Qualsevol activitat, festa o celebració pública ha de comptar amb l’autorització administrativa i complir les normes de seguretat.
 2. Durant estos dies hi ha programades nombroses cavalcades, desfilades i comparses. Mantinga una distància mínima de 2 metres del pas de les carrosses.
 3. No situar-se en atzucacs o llocs de difícil evacuació. En cas de perill, tinga prevista sempre una via de fugida.
 4. Una festa d’accés públic ha de comptar amb servei de seguretat, eixides d’emergència indicades i complir normes de seguretat. Coneix quins són i quin és l’itinerari marcat en cas d’emergència.
 5. Atenció amb la pirotècnia: no compres petards, bengales o coets en establiments no autoritzats, usa’ls en llocs oberts i respectant les distàncies de seguretat. Evita riscos innecessaris.
 6. Assegura’t que la teua disfressa, màscares i pintures de carnestoltes complisquen els requisits de la CE, no continga materials inflamables o que puguen provocar al·lèrgia, asfíxia o estrangulament: cuidat amb les disfresses dels més xicotets de la casa.
 7. Qualsevol activitat, festa o celebració pública ha de comptar amb l’autorització administrativa i complir les normes de seguretat.
 8. Si crees que estàs en risc o situació d’inseguretat, mantingues la calma i segueix les instruccions indicades pels organitzadors o Cossos de Seguretat.
 9. Si es produeix un altercat o acte violent, intenta allunyar-te del lloc i informa la Policia del que succeeix: flama al 091 i evita SEMPRE la violència. RESPECTE i calma.
 10. No portes objectes o materials que puguen posar en perill la seua integritat o la de terceres persones, com a botelles de cristall o pals.
 11. El consum de drogues no solament és molt nociu per a la salut… Si es fa en via pública, és motiu de sanció i el tràfic d’estupefaents és delicte.
 12. No acudisques amb objectes de valor a desfilades o cavalcades, vigila les teues pertinences, no les portes mai en butxaques posteriors i la bossa porta-ho millor creuat.
 13. Si et trasllades amb cotxe al lloc de la festa, aparca-ho en zones de trànsit i lluminositat. No deixes mai objectes de valor en llocs visibles.
 14. En aglomeracions i amb xiquets xicotets, posa’ls el número de telèfon de l’adult que li acompanya visible, fins i tot escrit en la seua mà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =