caixa popular

La Policia de la Generalitat intervé 30 obres d'art falsificades de diferents artistes valencians

La Policia de la Generalitat intervé 30 obres d'art falsificades de diferents artistes valencians
19/05/2017 -

El Grup de Patrimoni de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Generalitat ha intervingut, durant els últims cinc mesos i en diferents capitals de províncies espanyoles, 30 obres falsificades, la majoria de diferents artistes valencians valorades en 160.000 euros.

En esta operació, iniciada el passat mes de gener, han estat detingudes 6 persones i altres 32 han estat investigades per presuntes delictes d’estafa contra la propietat intelectual i furtar amb força.

De les 30 obres intervingudes, un total de 28 corresponen a importants artistes valencians com Mariano Benlliure, Ignacio Pinazo, Emilio Sala Francés, José Segrelles, Francisco Lozano, Genaro Lahuerta, Eusebio Sempere, Juan García Ripollés, José Royo i Eustaquio Segrelles. També s’ha intervingut una tabla original del segle XVI atribuida a  Jean Rottenhammer i sustreta de l’interior d’un domicili; una obra de Wifredo Lam i un óleo de Eduardo Rosales.

Les localitzacions i intervencions del Grup de Patrimoni han tingut lloc a ciutats com València, Sevilla, Madrid, Barcelona, Alicante, Toledo, Logroño, Onteniente, Dénia i Elche. En la operació, el Grup de Patrimoni de la Policia Autonòmica ha col·laborat amb el Grup de Patrimoni de la Unitat de Madrid, però també amb la Jefatura Superior de Policia de València, Catalunya, Castilla-León i Andalucía.

Per a la identificació de les obres, també s’ha comptat amb la col·laboració d’experts del Museu San Pío V de València, tècnics de la direcció general de Cultura de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 16 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris