25n
25N
25N

La Pobla de Vallbona destina 2,5 milions d'euros a Polítiques socials

El Ple aprova un pressupost de més de 20 milions d’euros amb la mirada posada en les inversions i les polítiques socials

La Pobla de Vallbona destina 2,5 milions d'euros a Polítiques socials
12/11/2020 -

Les polítiques socials superaran els 2,5 milions d’euros en el pressupost de la Pobla de Vallbona. Es tracta de la partida més gran destinada en la història del municipi a aquestes partides amb les quals l’Ajuntament espera millorar l’atenció social, la dependència i les noves necessitats que generen les conseqüències de la COVID 19.

Des del govern municipal s’ha destacat que aquest creixement va ser un compromís del govern en 2015 i en cinc anys s’ha duplicat quantia destinada a Polítiques Socials. La regidora d’Hisenda, Iris Marco, ha remarcat que “hem passat de ser un dels municipis que menys destinaven a polítiques socials a convertir aquestes partides en el centre del pressupost municipal amb més d’un 10% del total”.

Les inversions experimentaran també un increment important amb els més de 900.000 euros que arribaran de subvencions de la Diputació de València i que permetran superar els 2 milions. La Pobla prioritzarà la regeneració ambiental de la zona del Safareig, l’ampliació dels aparcaments públics gratuïts, la repavimentació de carrers i la reforma de l’antic edifici de la Policia al parc municipal que servirà de seu per a diferents associacions. Es consoliden a més les inversions participatives amb 200.000 euros i la finalització de les obres de remodelació del trinquet amb més de 100.000 euros.
Iris Marco ha destacat que aquesta aposta per les inversions permetrà millorar carències estructurals del municipi al mateix temps que generen ocupació i activen l’economia de les empreses.

L’altra partida important del pressupost són els Serveis Públics Bàsics. L’Ajuntament destinarà 4,5 milions d’euros per a reforçar serveis essencials del municipi com és el transport públic municipal que continuarà sent gratuït, la neteja viària, l’enllumenat públic i la conservació dels parcs i jardins.

Destaca també la partida que la Pobla destinarà en 2021 a Educació, Cultura, Joventut i Esports amb prop de 3,5 milions d’euros.

Marco posa de relleu que en 2021 l’Ajuntament congelarà un any més els impostos i destaca que la Pobla disposa d’uns comptes sanejats amb 5 anys consecutius de superàvits. En aquest sentit, es preveu tancar l’any vinent amb un deute del 14 %, el més baix de la història del municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + tretze =