caixa popular

La Passejà de Sant Onofre, música i foc per a agrair la pluja

El Consistori ha demanat a la Generalitat que declare la Passejà Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana

La Passejà de Sant Onofre, música i foc per a agrair la pluja

Les Festes Majors, Patronals, Populars i de Moros i Cristians van arrancar ahir per a gaudi de la població. Deu dies de festa en els quals el programa d’activitats se succeeixen durant quasi les 24 hores del dia. Un programa fet per a tota la família en la qual els actes culturals, esportius i lúdics recorreran els carrers de la població.

Este dissabte a partir de les 22:30 hores, segon dia de les festes, se celebra un dels actes més significatius: la Passejà de Sant Onofre organitzada pels Clavaris de Sant Onofre que coincideix en l’essencial amb la festa que s’organitza al juny (la nit del 9 al 10). La festa originària es remunta al segle XVIII quan en la primavera de 1723 els pagesos van decidir demanar al Sant la seua intercessió per a pal·liar la sequera. La nit del 9 al 10 de juny va començar a ploure i a mesura que avançava la tempestat esta es va convertir en pedra el que en lloc de millorar la situació podria fer malbé la collita i donar pas a una època de fam.

Els agricultors van eixir als camps a salvar el que pogueren de la collita i en arribar es van adonar que la pedra solament queia en la població. Acte que van entendre com un senyal de la protecció del patró del poble pel qual van acudir a l’ermita i van traure el camina de vell ermità per a agrair-li la seua intervenció miraculosa. Des de llavors, esta tradició té en la música, el foc i la participació popular els seus senyals d’identitat.

 

Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana

El passat mes de juliol, el ple de l’Ajuntament de Quart de Poblet va aprovar per unanimitat sol·licitar a la Generalitat la declaració de la Passejà de Sant Onofre com a Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana d’àmbit autonòmic. En estos moments, la petició realitzada a través de l’Agència Valenciana de Turisme encara no té cap resolució per part de l’administració autonòmica.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 14 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats