25n
25N
25N

La PAH demana la paralització immediata del desnonament de 38 famílies a La Pobla de Vallbona fixat per al 9 de desembre

Conselleria i Ajuntament busquen una alternativa residencial i remetran informes de vulnerabilitat a la societat gestora

La PAH demana la paralització immediata del desnonament de 38 famílies a La Pobla de Vallbona fixat per al 9 de desembre
24/11/2020 -

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha exigit aquest dimarts la paralització “immediatament” del desnonament de 38 famílies de dos blocs de cases en la localitat valenciana de La Pobla de Vallbona, previst per al pròxim 9 de desembre, i que es trobe una alternativa residencial per als afectats, que sumen 94 persones, de les quals una dona està embarassada, tres presenten alguna discapacitat i 25 són menors.

Així ho ha indicat la plataforma, que exigeix a l’entitat bancària o al fons al qual se li hagen venut els habitatges –situats al carrer Sant Sebastià, 108 i Argila, 99B de la localitat– que detinguen el desnonament, fixat per al 9 de desembre, segons la informació facilitada per la PAH.

Membres de la PAH s’han desplaçat fins a Llíria per a presentar en el jutjat que tramita el procediment de desnonament aquesta paralització. Segons ha explicat el portaveu de la plataforma, José Luis González, a Europa Press, resulta una “monstruositat que, en el context de la pandèmia se’ns estiga demanant que ens quedem a les nostres cases, però a aquestes persones se’ls tire”.

Segons González, l’entitat bancària va realitzar un préstec als promotors dels habitatges, al qual no han fet front, i finalment el jutjat ha acordat el llançament dels habitatges. En aquest interval de temps, una persona vinculada a la propietat inicial va llogar part de les cases, amb un contracte no formalitzat en cap registre i al qual el jutjat no dona validesa, mentre que altres famílies les okuparen.

La PAH demana al jutjat detenir el procés fins a aconseguir una solució residencial per als afectats o fins i tot que el banc accedisca a un lloguer social. La plataforma ha anunciat que realitzarà accions amb els afectats i altres agents socials en els dies previs a la cita fixada per al desallotjament.

La PAH, que destaca la implicació de Conselleria d’Habitatge i Ajuntament, sosté la necessitat i “màxima urgència” d’un nou decret per a frenar els desnonaments mentre dure la crisi del coronavirus. “L’important és el nou decret i no esperar al tràmit de pressupostos perquè afecta centenars de famílies”, a les quals no se’ls pot “tira al carrer” en aquest context, ha indicat González.

VALORACIÓ DE CASOS

La directora general d’Emergència Residencial, Pura Peris, ha explicat a Europa Press que des de l’administració estan fent gestions per a trobar una solució per als afectats, que passaria per la suspensió del llançament i una alternativa residencial. “Es farà tot el possible”, ha dit, encara que ha admés que la situació és “complexa”, que hi ha “veritables problemes humans” i “desgraciadament poc poden fer” en tractar-se d’una execució hipotecària.

En tot cas, estan en contacte amb la societat gestora dels actius a través de la immobiliària que actua en el seu nom i els han demanat la remissió d’informes de vulnerabilitat per a veure les circumstàncies de cadascun. Amb ells, tractarien de negociar que puguen ocupar habitatges amb títol. “Hem rebut una porta mig oberta”, ha apuntat, al mateix temps que ha explicat que els afectats no poden actuar perquè part no tenen un títol just que acredite el pagament de lloguer i altres oKuparen les cases davant la no utilització de l’edifici.

Des de l’Ajuntament de Sa Pobla han indicat a Europa Press que tant el consistori com la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica estan buscant una solució residencial per a les famílies i estudiant la situació personalitzada de cadascuna. “La idea no és buscar en la mateixa Pobla sinó de trobar solucions valorant els diferents casos”, han assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + tres =