25n
25N
25N

La Mostra Internacional de Cinema Educatiu ensenya delectant

Es presentarà fins al diumenge 27 en diversos llocs de la provincia

La MICE es presenta fins al diumenge en la capital del Túria. Este cicle de cinema, diferent en la seua amplitud i fonaments, cerca acostar als espectadors basant-se en el món quotidià que vivim. Replets d’estímuls visuals, ens movem en una societat que oblida que un dels preceptes importants és ensenyar amb les nostres eines als quals vénen darrere: els i les joves.

Amb jurats, tallers i workshops, este esdeveniment se situa com una finestra del cinema valencià al món i del món a la cultura local. Per això en esta ocasió el festival està centrat en l’Índia, alhora que es realitzen projeccions i taules redones per a acostar a adults interessats en la pedagogia i xics i xiques amb ganes de gaudir del seté art.

El millor de la Mostra és que no es presenta solament en la capital. Localitats com Sagunt, Benetússer, Sueca, L’Eliana o Benetússer tindran presentacions d’algunes pel·lícules i documentals, en alguns casos amb la presència d’actors i directors, que podran compartir amb docents i pares per a intercanviar vivències.

Mentre que a València cabdal els espais triats per a la gran quantitat de novetats que porta esta mostra són el Teatre El Musical, el Palau dels Arts, l’Hospital Pesset Aleixandre i fins i tot els autobusos de l’EMT, en les pantalles de la qual s’ha presentat el festival mitjançant un espot perquè els viatgers s’acosten a gaudir del cinema.

“La MICE va ser pensada com un joc on poder compartir amb amics que fan comunicació”, ha dit Josep Arbiol, director de l’esdeveniment, en l’entrevista de presentació de la Mostra. “Mentre que altres festivals té una secció en què passen pel·lícules per a xics, la MICE és tot el contrari: treballem en cinema fet pels xics”, ha afirmat en ressaltar que estos no solament seran els espectadors, sinó que també els creadors.

Com va dir el filòsof romà Horaci al voltant del segle I a. de C., la millor manera per a educar i ensenyar és delectant. És a dir, mostrant als qui desitgen aprendre que l’art és, a més d’un fi, un mitjà. Això és el que fa per estos dies la MICE en la província de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 15 =