25n
25N
25N

La mascletà i la processó dels Àngels posen el colofó a les festes patronals de Mislata

La mascletà i la processó dels Àngels posen el colofó a les festes patronals de Mislata
31/08/2016 -

Mislata va celebrar el passat dilluns la festivitat de la Mare de Déu dels Ángeles, patrona de la ciutat, en el dia gran i últim d’estes festes patronals. La clavaria que porta el nom de la verge va ser l’encarregada d’organitzar, un any més, totes les cites festives en honor de la patrona.

Els actes del dia de la Mare de Déu ja es van iniciar el diumenge a la nit, quan a les dotze i mitja de la matinada del dilluns va començar la tradicional Nit d’Albaes i Guitarrà. I a pesar que el diumenge es va allargar el dia, la festivitat de la Mare de Déu dels Ángeles amaneció ahir ben enjorn, a les set i mitja del matí, amb la despertà dels clavaris en la plaça de la Constitució.

Al migdia, els clavaris van celebrar la missa en honor a la patrona en l’església de la Mare de Déu dels Ángeles. I al finalitzar l’homilia, tots els mislaters i mislateres es van dirigir a la Plaça Major per a presenciar en directe l’atronadora mascletà dels Ángeles, disparada enguany per la pirotècnia Focs d’artifici Camp de Túria. Espectacular sabor de boca va deixar ahir la mascletà dels Ángeles, a la que van agarrar foc la consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Mª José Salvador, l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i el president de la clavaria dels Ángeles, Luis Latorre.

La programació festiva va seguir a la vesprada amb l’Entrà de la murta, un acte on els clavaris, pujats en les clàssiques carrosses valencianes, recorren l’itinerari de la processó per a repartir la murta, alhora que repartixen orxata a tots els assistents i els delecten amb la interpretació d’albaes. I a les nou i mitja de la nit, com és tradicional, la imatge de la Mare de Déu dels Àngels va eixir en processó pels carrers de la ciutat.

Les festes continuen fins al final d’esta setmana en la fira instal·lada en la Plaça Major. A les 19 hores és la desfilada inaugural i a les 20 hores s’inaugura el recinte a què es traslladarà tota l’activitat a partir d’ara i que compta amb les casetes de les associacions, atraccions infantils i un mercat medieval.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =