25n
25N
25N

La Justícia s'expandeix per les comarques valencianes

Està prevista la construcció de noves seus judicials a Llíria, Torrent, Sueca, Alzira, Xàtiva, Gandia, Ontinyent i Sagunt

La Justícia s'expandeix per les comarques valencianes

Huit capitals de la província de València comptaran amb nous seus judicials gràcies al Pla d’Infraestructures Judicials per a la Comunitat Valenciana impulsat per la Conselleria de Justícia on està prevista la inversió de 200 milions d’euros.

A la província de València està prevista la construcció d’aquestes instal·lacions a Llíria, Torrent, Sueca, Alzira, Xàtiva, Gandia (jutjat i fiscalia), Ontinyent i Sagunt. Per la seua part, Mislata va estrenar nova seu en l’estiu de 2018 amb una inversió de 713.555 euros, en un espai de 1.381 metres quadrats que integra quatre jutjats, calabossos, una clínica forense i estades per a protegir la privacitat de víctimes, així com la nova oficina judicial.

Llíria

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública iniciava en juny la redacció del projecte d’execució de les obres de construcció del Palau de Justícia de Llíria, que servirà de base per a la licitació de les obres. El mes de novembre passat, la Conselleria va adjudicar la redacció del projecte i la direcció d’obres per un import de 471.900 euros. La instal·lació s’ubicarà en una parcel·la de 2.050 metres quadrats en el carrer Bétera (enfront dels actuals jutjats). Es tracta, segons el projecte, d’un edifici de seis plantes d’altura, a més de planta baixa i dos soterranis, funcional i eficient energèticament. Amb el nou immoble es pretén unificar totes les dependències judicials.

Torrent

L’Ajuntament de Torrent va adjudicar a finals de juliol la redacció del projecte i la direcció de l’obra del futur Palau de Justícia. L’adjudicació ronda els 400.000 euros. L’empresa guanyadora té un termini de sis mesos per a redactar el projecte, per la qual cosa s’espera que puga tenir llesta la documentació, així com els plecs per a la construcció, ja en 2021. Pròximament es licitaran i adjudicaran les obres. L’objectiu és que els treballs de construcció s’inicien abans que concloga 2021. El període d’execució previst per a les obres és de 24 mesos.

Sueca

Després de paralitzar-se el projecte fa anys per una sèrie de dificultats, Conselleria i Ajuntament van anunciar a la fi de 2019 que la capital de la Ribera Baixa disposarà d’una Ciutat de la Justícia. Aquest projecte serà, segons ha explicat la consellera, “una solució a mitjà termini” al mateix temps que es posen en marxa “immediatament els treballs per a millorar el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 que presenta deficiències per a garantir la intimitat de víctimes i acusats”.

Alzira

En el cas d’Alzira es destinarà una inversió de 14 milions d’euros per a la construcció del Palau de la Justícia, que albergarà els 7 jutjats, espai per a dos més i la seu de Fiscalia, ara repartits en tres edificis. La nova seu es construirà sobre una parcel·la de 4.800 metres quadrats cedida per l’Ajuntament al final de l’avinguda Luis Suñer. El principal objectiu és que aglutine tots els òrgans judicials d’Alzira que en l’actualitat es troben dispersos en diferents seus.

Xàtiva

La Conselleria destinarà al voltant de 6 milions d’euros en traslladar els jutjats de la capital de la Costera des de la seua ubicació actual en el Palau d’Alarcón a l’antic convent de Santa Clara. El consistori ha cedit a la Conselleria 6.700 metres quadrats de superfície constructiva en la part del convent que dona a l’Albereda. Es preveu la seua finalització en el primer trimestre de 2022.

Gandia

En el barri de Santa Ana s’alçarà un edifici de cinc plantes, més un aparcament que tindrà capacitat per a 84 places. La superfície total construïda ascendirà als 16.583 metres quadrats, i aglutinarà diferents òrgans judicials amb una inversió de 17 milions d’euros. L’inici de les obres està previst per al mes d’abril de 2021, amb un terme d’execució de 24 mesos.

Ontinyent

El municipi d’Ontinyent tindrà nou Palau de Justícia al barri del Llombo, en l’antiga fàbrica de Bernabeu, en un edifici situat a 450 metres de les actuals instal·lacions. La construcció es troba en una parcel·la tancada amb un únic accés des del carrer Rafael Sanchis Seguí. Està previst que l’any 2022 es liciten les obres d’adequació per un import de 8,5 milions.

Sagunt

La Generalitat invertirà 13,7 milions d’euros en la construcció d’un nou palau de Justícia a Sagunt en una parcel·la cedida per l’Ajuntament al costat del Centre Comercial L’Epicentre. Serà un edifici de 9.000 metres quadrats que tindrà entre tres i cinc plantes, més un soterrani. Aquesta nova seu judicial albergarà els sis jutjats actuals, inclourà espai per al seté (la creació del qual ja es va sol·licitar al Ministeri de Justícia el mes de gener passat) i podria albergar un altre més si fos necessari en el futur. La previsió és que el projecte s’inicie en aquesta mateixa legislatura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + tretze =