25n
25N
25N

L'hostaleria de València estudia recórrer a la justícia per a reobrir els bars i restaurants

L’obertura de l’hostaleria permesa pel Tribunal de Justícia al País Basc pot ser l’avantsala del que passe en la Comunitat, encara que els hostalers valencians renuncien a qualsevol via en contra de la Llei

L'hostaleria de València estudia recórrer a la justícia per a reobrir els bars i restaurants
11/02/2021 -

El Tribunal Superior de Justícia del País Basc va resoldre ahir dimarts 9 de febrer permetre l’obertura de bars i restaurants de la comunitat a partir de demà per considerar que l’hostaleria no suposa un perill per a la salut pública. La nova ordre entra en contradicció amb la prohibició del Govern Basc obrir els locals en els municipis amb una alta incidència de contagis. És per això que la reobertura obligarà els establiments a mantindre una sèrie de restriccions i obligacions, com el tancament a les 20h, l’obertura mínima a les 6h o un aforament màxim del 50%.

Per part seua, els hostalers de Castelló (Ashocas) anuncien que, després de més de vint dies de tancament, amb una situació sanitària que no ha millorat massa i amb cap ajuda per part de la Generalitat, obriran els seus negocis el 16 de febrer com a senyal de protesta, encara que ho faran, asseguren, complint totes les normes i restriccions sanitàries i de distanciament.

De la mateixa forma, l’Associació d’Hostaleria d’Elda i Petrer ha fet una crida al sector dels municipis perquè seguisquen els passos dels hostalers de Castelló i òbriguen el dia 16.

Foto de l’arxiu de València Extra.

La Federació d’Hostaleria de València (Conhostur), en canvi, s’ha “desmarcat de la iniciativa de Castelló d’incomplir la Llei”. És per això que recomanen a tots els empresaris del sector “complir amb les normes establides, per més que aquestes puguen semblar-nos injustes”. No obstant això, informen que continuaran “reivindicant aquestes i altres mesures”.

Fent una crida a tot el sector, els hostalers de València estan “revisant” l’acte que ha publicat el Tribunal Superior de Justícia del País Basc. Pretenen, amb això, “interposar una reclamació contra la resolució de la Conselleria de Sanitat per la qual s’estableix el tancament de l’hostaleria”. Si bé reconeixen que la situació normativa de la Comunitat és diferent a la d’Euskadi, consideren que comparteixen arguments.

És per això que la Coordinadora Empresarial de l’Oci i l’Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) ha convocat una asseguda aquest dijous 11 de febrer, a les 11.00 hores, a les portes del Palau de la Generalitat, davant la possibilitat que s’amplie el tancament del sector més enllà del pròxim 15 de febrer.

“Els establiments hostalers són llocs segurs i, per tant, són excessives les mesures que van dirigides al tancament d’aquestes activitats”, clamen des de Conhostur. Manifesten que sembla quedar clar que el tancament de l’hostaleria durant més de dues setmanes no ha contribuït a la reducció dels contagis. “Estem pagant la incapacitat de gestionar de Ximo Puig“, assenyalen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 14 =