caixa popular

La Guàrdia Civil procedeix contra dues persones per l'enverinament aproximat de 16.000.000 d'abelles

Els enverinaments d’abelles van ocórrer en diferents assentaments d’apicultors de la localitat de Montesa

La Guàrdia Civil procedeix contra dues persones per l'enverinament aproximat de 16.000.000 d'abelles
21/08/2017 -

La Guàrdia Civil de València en el marc del “Pla contra les sostracions en explotacions agrícoles, avícoles i ramaderes” hi ha va procedir a la detenció d’una persona i una altra investigada d’edats compreses entre els 49 i 87 anys de nacionalitat espanyola tot ells, per la seua implicació en sis delictes de danys i un contra els recursos naturals i el medi ambient.

Els detinguts portaven diversos anys enverinant de manera sistemàtica amb un insecticida específic per al control de plagues compost per Chlorpyryfos, els assentaments de ruscs propers a la seua explotació agrícola de cítrics per a evitar que les abelles realitzen una pol·linització creuada.

Fruit de les intenses gestions realitzades i de les perquisicions obtingudes per part dels agents encarregats del cas, es va poder comprovar que es tractava de dues persones de la localitat Montesa, dediques a l’enverinament de panells d’abelles.

La fase de les detencions s’ha desenvolupat el dia 27 de juliol d’enguany, on es va poder detenir a una persona i investigar a una altra, d’edats compreses entre els 49 i 87 anys i de nacionalitats espanyola, per sis delictes de danys i un contra els recursos naturals i el medi ambient.

Els detinguts abans de realitzar estes accions mantenien fortes discussions amb els apicultors que pretenien col·locar els seus ruscs en els assentaments propers a les seues explotacions durant l’època de la flor del taronger en els mesos d’abril i maig. Utilitzaven els insecticides com a venjança contra els apicultors arribant a enverinar a més de 16.000.000 abelles.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris