25n
25N
25N

La Guàrdia Civil procedeix contra 13 persones per la sostracció de més de 170.000 quilos de taronges en la província de València

En una altra actuació realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca en l’operació denominada “LUGUE” s’ha procedit a la detenció de 7 persones per delictes d’apropiació indeguda, furt i falsedat documental

La Guàrdia Civil procedeix contra 13 persones per la sostracció de més de 170.000 quilos de taronges en la província de València
16/03/2017 -

Dins dels serveis establits de forma permanent per la Guàrdia Civil de València per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d’esta mercaderia, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció de 4 persones i recerca d’altres 2, tots ells homes i amb edats compreses entre 27 i 55 anys, tres d’ells de nacionalitat romanesa i la resta de nacionalitats espanyola, com a presumptes autors de 17 delictes de furt, delictes de falsedat documental, delicte d’usurpació d’estat civil i un altre de pertinença a organització criminal.

En esta actuació realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Xátiva es té coneixement que des del passat mes d’octubre per tota la comarca de La Costera i de la Ribera Alta s’estan sostraient gran quantitat de taronges dels camps.

Per açò i fruit de les perquisicions obtingudes per components de l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Xátiva el passat 8 de març, es va poder comprovar que es tractava de quatre persones que es dedicaven a sostraure la taronja i vendre-la a una cooperativa d’una localitat propera a la població de Xativa, sent investigats com a autors d’un delicte d’encobriment a dues persones de nacionalitat espanyola responsables de la cooperativa.

Per a açò els ara detinguts realitzaven falsificacions dels documents de traçabilitat agrària, fent-se passar per propietaris de les parcel·les agrícoles, podent així vendre les taronges sense alçar sospites a una cooperativa, on dos dels amos eren sabedors d’estos furts.

El total de quilos sostrets per estes sis persones ascendeix a 100.000 quilos, amb una valoració en el mercat de 12.000 euros. S’han intervingut dos vehicles, els quals eren utilitzats per a la recol·lecta de la taronja i transportar-la fins a la cooperativa.

En una altra actuació realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca, el passat 8 de març, es va procedir a la detenció de set persones, 4 homes i 3 dones d’edats compreses entre els 19 i 62 anys, per delictes d’apropiació indeguda, furt i falsedat documental.

Estes persones van sostraure més de 70.000 quilos de taronja d’explotacions agrícoles per a la seua venda en magatzems de compravenda de cítrics de la comarca de la Ribera Baixa.

Estes actuacions se sumen a les ja realitzades de forma contínua pels diferents Equips Roca de la Guàrdia Civil de València que gràcies a la seua preparació, especialització i esforç diari, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =