25n
25N
25N

La Guàrdia Civil deté a dues persones per estafar a 29 aturats amb falses ofertes de treball a Qatar

L’operació “CATAR” s’ha saldat amb la detenció d’un home i una dona de nacionalitats portuguesa i espanyola per la seua implicació en delictes d’estafa i falsedat documental

La Guàrdia Civil deté a dues persones per estafar a 29 aturats amb falses ofertes de treball a Qatar
07/03/2017 -

Des del passat mes de Gener del 2017, la Guàrdia Civil venia investigant un suposat delicte continuat d’estafa en les províncies de València i Albacete on diverses persones oferien treballs ben remunerats a Qatar a canvi d’abonar-los entre 100 i 300 euros per a tramitar el visat.

Per açò, es va iniciar l’operació “CATAR” per part de components de la Guàrdia Civil de Xiva, a fi de poder esclarir estos fets que s’estaven cometent.

Fruit de les intenses recerques i de les perquisicions obtingudes pels agents, es va poder comprovar que es tractava d’un home i una dona, que oferien falses ofertes de treball a Qatar.

La fase d’explotació desenvolupada per la Guàrdia Civil de Xiva, acabà amb la detenció d’una dona de 35 anys i de nacionalitat espanyola i d’un home de 36 anys i d’origen portugués, per la seua implicació en els delictes d’estafa i falsedat documental.

Estes persones oferien uns cridaners llocs de treball a Qatar, els quals estaven remunerats amb un sou mensual d’uns 4000 euros, realitzant treballs de construcció d’edificis i reformes.

Els detinguts feien arribar estes propostes a persones en situació actual de desocupació i coneixements en les labors de la construcció, i per mitjà del boca a boca eren coneixedors de l’oferta i del telèfon d’un dels implicats per a posteriorment posar-se en contacte amb el mateix i iniciar un procés d’entrevistes i lliurament de documentació per a la formalització del contracte i preparació del viatge al país de destinació per a incorporar-se a l’empresa de treball.

Els supòsits estafadores es lucraven mitjançant el cobrament de quantitats que rondaven entre 100 i 300 euros per a la formalització de la documentació corresponent al visat.

Els agents van realitzar dos registres en els quals van intervenir un ordinador, set telèfons mòbils, una targeta de telèfon i vària documentació relacionada amb el delicte.

Fins al moment s’han pogut esclarir 29 fets delictius d’estafa en diferents localitats de la província de València i Albacete esperant esclarir més a intervinguda que avancen les recerques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =