caixa popular

La Gira per la Infància 2017 fa parada a Burjassot

La Gira per la Infància 2017 fa parada a Burjassot
20/10/2017 -

La Gira per la Infància 2017 estacionarà a Burjassot aquesta vesprada. Aquest projecte pedagògic i social engegat pel Consell Independent de Protecció de la Infància (CIPI) al qual s’ha sumat la ciutat de Burjassot, gràcies a la iniciativa de la Regidoria d’Educació, dirigida per Laura Espinosa, s’inclou dins del marc general del Pla Burjassot Ciutat Educadora, en el qual el municipi està treballant des de fa més d’un any.

La Gira per la Infància té com a principal finalitat crear una nova cultura de la cura i el bon tracte a la infància i es materialitza amb una expedició de més de 200 participants de diferents països, del 16 al 30 d’octubre, recorrerà totes les capitals de província espanyoles. Burjassot ha sigut la ciutat escollida per a representar a la Comunitat Valenciana i la Gira per la Infància 2017 farà parada en el municipi el 20 d’octubre, amb tota una jornada d’activitats matutines i vespertines. Els components d’aquesta multitudinària expedició compartiran les seues inquietuds i experiències en diversos programes de participació infantil.

La Gira, que pretén donar veu a totes les persones que tinguen alguna cosa a dir i aportar per la infància a Espanya, arribarà a Burjassot amb un programa d’activitats que començaran a les 10 h, en el Centre Cultural Tívoli quan comence el Congrés Internacional sobre Participació, Polítiques Socials i Protecció de la Infància, en el qual participaren diversos experts sobre la infància a nivell internacional, que presentaran propostes pràctiques i de polítiques socials que contribuiran a avançar en la millora de la participació social de la Infància. El Congrés es dividirà en tres parts. De 10 a 11,30 h, se celebrarà el Fòrum de Polítiques Socials d’Infància, en qual participaran els xiquets i les xiquetes del Ple Infantil de Burjassot, així com representants de diferents col·lectius relacionats amb la Infància. A les 12 h, tindrà lloc una ponència-debat on també participaren diferents professionals que debatran temes relacionats amb la Infància, mentre que a les 13 h, començarà l’exposició de diferents Comunicacions, per part de l’organització de la Gira per la Infància.

A la vesprada, a partir de les 17 h, tots els xiquets i les xiquetes assistents participaran en “La Caravana del bon tracte als xiquets i les xiquetes”, amb diverses activitats que tindran com a finalitat desenvolupar la pedagogia del bon tracte a la infància. Així, en la plaça de l’Ajuntament de Burjassot, els aproximadament 200 participants en la Gira per la Infància 2017 interaccionaran amb els xiquets i les xiquetes de Burjassot, mitjançant la realització d’activitats lúdiques i tallers. A més, els xiquets i les xiquetes també podran presentar les seues propostes de transformació social en forma de somnis que s’introduiran en una maleta, “La maleta dels somnis”. Totes aquestes activitats es realitzaran en la plaça de l’Ajuntament de Burjassot.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − tres =

viva gym canovas
exposicion caps tallats