caixa popular

La Generalitat reforça la neteja en la Ciutat de la Justícia per a eliminar les restes de sutge que ha causat molèsties a una treintenta de funcionaris

La Generalitat reforça la neteja en la Ciutat de la Justícia per a eliminar les restes de sutge que ha causat molèsties a una treintenta de funcionaris
13/09/2017 -

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha reforçat els serveis de neteja en la Ciutat de la Justícia de València per a netejar les restes de sutge que han causat molèsties a un total de 35 de funcionaris de les dependències adjacents als jutjats de Primera Instància i Instrucció 1, 2, 3 i 4 que van ser afectats per l’incendi del passat diumenge.

A més, tant tècnics de l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat) com del Servei d’Infraestructures de la mateixa conselleria estan treballant sobre el terreny per a comprovar de nou que les condicions en les quals està el complex jurisdiccional són les òptimes.

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha explicat que aquest dimarts es va prendre la decisió de reobrir el complex a la vista de tres informes tècnics (un elaborat per l’Invassat, un altre per una empresa especialitzada i un tercer pel Servei d’Infraestructures de la Conselleria) que asseguraven que l’edifici reunia totes les condicions per a la seua reobertura.

En aquest sentit, l’informe de l’nvassat, segons ha explicat la consellera, establia que una vegada conclosos els treballs de neteja “no hi havia cap inconvenient en què eixe aire poguera respirar-se i la conclusió d’aquest informe venia a coincidir amb els mesuraments que havia practicat l’empresa”.

Segons la informació que es disposava en la Conselleria de Justícia, s’havien realitzat les labors de neteja però, segons ha reconegut Bravo, les instal·lacions no van haver de quedar “en perfectes condicions” i per açò s’ha decidit enviar un reforç.

Els tècnics especialistes en el sistema d’aire condicionat -que ha pogut ser la causa que s’escamparen les partícules que han provocat les molèsties- van assegurar que la ventilació “funciona de manera sectoritzada i, per tant, no hi havia comunicació entre una zona i una altra de l’edifici”.

Gabriela Bravo ha asseverat també que la decisió del Tribunal Superior de Justícia de declarar inhàbil el que queda de setmana “és correcta” i ha recordat que, des del diumenge, s’està en “perfecta coordinació” amb la Sala de Govern de l’Alt Tribunal Valencià.

La inhabilitació dels pròxims dies (vigent fins dilluns que ve) no significa el precinte de l’edifici sinó que aquest funciona com si fóra un dia festiu, és a dir, que estan operatius els jutjats de guàrdia. Segons ha explicat la consellera, d’ací al dilluns es reforçaran les labors de neteja “per a llevar els enderrocs per a tractar que es vaja l’olor”, a l’espera d’un nou informe de l’Invassat que garantisca que aquesta situació no es torne a repetir.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris