caixa popular

La Generalitat premia a l'Ajuntament d'Ontinyent pel seu treball a favor de la mobilitat sostenible

La Generalitat premia a l'Ajuntament d'Ontinyent pel seu treball a favor de la mobilitat sostenible
19/09/2017 -

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, ha premiat a l’Ajuntament d’Ontinyent pel seu treball en favor de la mobilitat sostenible.

La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, acompanyada del regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, arreplegava aquest dimarts en la Ciutat Administrativa 9 d’octubre un dels guardons que la Conselleria atorga dins dels II Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat. Concretament ha estat el 2º Premi en la categoria de municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants, en reconeixement al desenvolupament del programa municipal de subvencions per a l’adquisició de bicicletes urbanes, bicicletes elèctriques i kits per a electrificar-les.

La Consellera Mª José Salvador destacava que amb aquest premi la Generalitat reconeix “el treball realitzat a Ontinyent per a potenciar la sostenibilitat en els desplaçaments urbans, fomentant un transport urbà sostenible a través d’aquest programa”. Salvador destacava “la importància de tota iniciativa, gran o xicoteta, en favor de la mobilitat sostenible. Aquests premis són una oportunitat per a reflexionar sobre el que s’està fent en matèria de mobilitat, perquè és important donar a conèixer el treball que estan realitzant molts ajuntaments i entitats”, indicava.

Patricia Folgueras mostrava la seua satisfacció pel reconeixement i incidia que “des del Govern d’Ontinyent apostem per la bicicleta com un mitjà de transport saludable, no contaminant i sostenible, i per açò tractem de millorar i potenciar accions com aquest programa, del que enguany hem ampliat la dotació econòmica inicial en un 25% per a arribar fins als 10.000 euros i poder atendre totes i cadascuna de les sol·licituds rebudes”, destacava. Les subvencions per a la compra de bicicletes consten de 300 euros per a la compra de kits de conversió de bicicletes urbanes en elèctriques; 200 euros per a la compra de bicicletes elèctriques; i 100 euros per a la compra de bicicletes urbanes.

Folgueras destacava que “l’aposta per la sostenibilitat que fa el Govern d’Ontinyent és una aposta transversal i que es concreta en accions dirigides tant a les diverses àrees municipals com per descomptat a la ciutadania”. La regidora afegia que aquestes accions es concreten en programes com el de foment de l’ús de la bicicleta, que al seu torn atenen a les indicacions del Pla de Mobilitat Sostenible d’Ontinyent. Es tracta d’un document estratègic presentat aquesta legislatura després d’un procés participatiu que incloïa nombroses reunions ciutadanes i enquestes, i que, segons recordava Jaime Peris, “no pretén dir als ciutadans com s’han de moure, sinó facilitar els moviments diaris per a estalviar temps i diners respectant les necessitats dels diferents col·lectius”, assenyalava.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − cinc =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018