25n
25N
25N

La Generalitat instal·larà un sistema automàtic de lubricació de carril per a eliminar els sorolls en les corbes de la xarxa en Metrovalencia

Un dispositiu detectarà el pas de trens i tramvies i distribuirà líquid lubrificant per a evitar molèsties als veïns i veïnes

La Generalitat instal·larà un sistema automàtic de lubricació de carril per a eliminar els sorolls en les corbes de la xarxa en Metrovalencia
21/04/2021 -

La Generalitat instal·larà un sistema automàtic de lubricació de carril per a eliminar els sorolls que es produeixen en determinades corbes de la xarxa de Metrovalencia, tant en l’explotació de metre com en la del tramvia, actuació demandada per diverses associacions de veïns i veïnes.

Quan circulen les unitats, és freqüent que en algunes corbes es produïsquen alguns grinyols per lliscament en el contacte de les rodes amb els carrils, atés que la roda de dins descriu menys metres que la de fora.

Actualment aquest problema ja s’està esmenant mitjançant l’aplicació manual d’un lubricador, però això implica una excessiva mà d’obra i uns resultats menys eficaços que si s’aplica, com està previst, de manera automàtica.

Per això, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), que va realitzar en el seu moment una prova amb resultats satisfactoris, ha adjudicat la instal·lació d’un sistema automàtic que aplicació un producte que lubrifique el carril i suprimisca els sorolls de manera automàtica mitjançant la detecció prèvia del pas dels trens i tramvies.

Amb una inversió de 732.050 euros, IVA inclòs, el contracte es divideix en dos lots. El primer, per a vies ferroviàries, dotat amb 217.800 euros, afectarà les zones de Burjassot, Entroncament, Torrent, Canterería i Foios. El segon, per a vies tramviàries, amb un pressupost de 514.250 euros, es desenvoluparà en huit zones de les Línies 4, 6 i 8 des de la parada de Sagunt fins a la Façana Marítima. El termini d’execució és d’un any per al lot 1 i de 15 mesos per al 2.

Un avantatge addicional de la implantació d’aquest nou sistema de detecció és que es produeix un desgast menor del carril, per la qual cosa és més fàcil i permanent en el temps el seu manteniment.

Per a no afectar el servei de Metrovalencia, les obres s’executaran en servei nocturn fora de l’horari comercial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 2 =