25n
25N
25N

La Generalitat destina 6,7 milions a la Ciutat de les Arts i les Ciències per a compensar les pèrdues de la pandèmia

La Generalitat destina 6,7 milions a la Ciutat de les Arts i les Ciències per a compensar les pèrdues de la pandèmia
03/06/2021 -

La Generalitat ha autoritzat transferir 6,77 milions d’euros a la Ciutat de les Arts i les Ciències per a compensar les pèrdues provocades per la crisi en 2020 i 2021 i mantenir l’equilibri del contracte subscrit en 2015 entre aquesta societat mercantil i AVANQUA, empresa que gestiona l’Oceanogràfic.

Tant els efectes de la pandèmia com l’estat d’alarma, amb les restriccions en el moviment de les persones i la paralització de l’economia, han suposat la suspensió de les seues activitats en determinats períodes i una important reducció durant la reactivació de les unitats del complex, segons l’ordre de modificació de crèdit que publica aquest dijous el DOGV.

Tot això ha suposat la pèrdua de la majoria dels ingressos de la societat durant 2020 i una important disminució en els de 2021, que no es preveu que puga revertir en el primer semestre.

Un efecte que, d’acord amb l’informe de la direcció general de CACSA remés a la Generalitat, s’ha fet notar especialment en AVANQUA: la seua xifra de negoci en 2020 va ser un 71% inferior a la de 2019 i per a 2021 no s’espera molt millor.

A partir d’ací, en el marc d’ajudes estatals per a recolzar l’economia, Presidència de la Generalitat ha plantejat la necessitat d’incloure una nova línia de transferències en l’annex de transferències i subvencions corrents del programa d’ordenació i promoció del turisme, a favor de CACSA per 6.770.800 euros: un milió per a 2020 (1 juliol-31 desembre) i la resta per a enguany.

Aquests diners parteixen de disponibilitats de crèdit de la Generalitat, en els capítols de despeses diverses i servei del deute, a conseqüència de la subrogació del deute de Fira València, la reestructuració de préstecs de mecanismes de l’Estat i la mateixa evolució dels tipus d’interés respecte a les previsions realitzades en l’elaboració del pressupost de 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =