25n
Orgull
Orgull

La Generalitat constitueix la Comissió d'Avaluació de l'Impacte en Salut

La Generalitat constitueix la Comissió d'Avaluació de l'Impacte en Salut
26/01/2017 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha presidit la comissió interdepartamental en la qual s’ha aprovat la constitució de la Comissió d’Avaluació de l’Impacte en Salut a la Comunitat Valenciana.

La constitució d’aquesta comissió ve determinada pel Decret 86/2016, que regula el procediment per a la implantació de l’Avaluació de l’Impacte en Salut (EIS) a la Comunitat Valenciana.

“La Comissió d’Avaluació d’Impacte en Salut serà el fòrum en el qual es coordinaran les actuacions tendents a desenvolupar l’enfocament internacional de salut pública ‘Salut en totes les polítiques’ que impulsa l’Organització Mundial de la Salut, i on s’analitzaran les repercussions de les accions del Govern de la Generalitat en la salut de les persones”, ha assenyalat consellera.

El decret estableix que en totes les polítiques, normes, programes, projectes i activitats de qualsevol índole que es duguen a terme per part de l’administració valenciana ha de tenir-se sempre en compte el seu impacte sobre la salut de la ciutadania.

La Comissió d’Avaluació de l’Impacte en Salut a la Comunitat Valenciana està composta per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, en qualitat de presidenta, i el subsecretari de la Conselleria de Sanitat, Ricardo Campos, (que exerceix les funcions de la secretaria amb veu però sense vot).

Com a vocals formen part les persones titulars de la conselleries amb competències en les següents matèries: Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrian; Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador; Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; i Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz. En la reunió d’aquest dimecres han delegat la seua assistència els consellers d’Economia i Habitatge.

També formen part de la comissió les persones titulars de les secretaries autonòmiques amb competència en les matèries enumerades anteriorment, Sanitat i l’Agència Valenciana de Turisme.

Comité Tècnic

D’acord amb el que estableix el decret, la comissió ha proposat la constitució d’un Comité Tècnic. Entre les funcions d’aquest comité -integrat per tècnics de les diferents conselleries implicades en la implantació de l’avaluació de l’impacte en la salut- està identificar i recopilar aquells plans, projectes i programes en fase d’elaboració o en projecte que estiguen previstos pels diferents departaments del Consell i que tinguen relació amb les àrees susceptibles de ser sotmeses a l’avaluació de l’impacte en salut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 13 =