25n
25N
25N

La Generalitat anuncia una inversió de 100 milions d'euros per a reformar l'antic Hospital Militar

La Generalitat anuncia una inversió de 100 milions d'euros per a reformar l'antic Hospital Militar
22/11/2016 -

Adaptar el sistema a les necessitats dels pacients crònics, millorar la planificació logística i dotar a la ciutadania de Mislata dels serveis assistencials compromesos des del 2009. Aquests són els principals objectius del projecte de reforma de l’antic Hospital Militar Vázquez Bernabeu que la Generalitat ha presentat. En total, més de 100 milions d’euros d’inversió que començaran en 2017 i l’execució de la qual està previst que es complete en 2021.

Així ho ha explicat la consellera de Sanitat, Carmen Montón, en un acte celebrat en el recinte hospitalari al qual ha assistit el president de la Generalitat, Ximo Puig, i els alcaldes de Mislata i Quart de Poblet, Carlos Fernández Bielsa i Carmen Martínez. El projecte preveu la creació d’un hospital de llarga estada, un altre de salut mental i un centre logístic que prestarà servei a tots els hospitals de l’àrea metropolitana. I el que més interessa als veïns de Mislata, la rehabilitació de l’actual edifici d’urgències i el del centre d’especialitats, per a complir els compromisos signats en 2009 i que en 2015 va ratificar Ximo Puig quan encara no era president de la Generalitat.

En l’acte celebrat, Puig ha destacat que aquest projecte “no és un èxit del Consell sinó de les associacions veïnals i de l’Ajuntament, les mobilitzacions del qual van posar sobre la taula les demandes de la ciutadania de Mislata”. El president ha destacat que, aquesta vegada sí, l’Hospital Militar serà “un hospital de referència per a tota l’àrea metropolitana” i ha anunciat que portarà el nom de Manuela Solís, la primera llicenciada en Medicina de la Comunitat.

En la mateixa línia que després ha ratificat Ximo Puig, l’alcalde de Mislata ha intervingut abans per a felicitar-se per la inversió de la Generalitat i destacar que és “un reconeixement a les associacions veïnals per la seua constant lluita pels drets ciutadans”. Bielsa ha fet repàs dels incompliments de l’anterior Consell i de totes les mobilitzacions dels veïns de Mislata per a exigir una sanitat pública i de gestió pública. “Hui es demostra que la força d’un poble, si està unit, és imparable”, han sigut les seues paraules.

L’alcalde ha explicat en la seua intervenció que “l’educació i la sanitat han d’ocupar l’espai més alt en les prioritats de qualsevol govern” i ha recordat que al març del 2015, Ximo Puig va signar amb el Pacte per la Sanitat de Mislata complir els compromisos de l’Hospital Militar si arribava a ser president.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =