25n
25N
25N

La fira Orienta-T ajuda als joves de Sueca a decidir el seu futur acadèmic i professional

La fira Orienta-T ajuda als joves de Sueca a decidir el seu futur acadèmic i professional
03/03/2017 -

Al llarg d’esta setmana, més de 600 alumnes de l’etapa final d’ESO, formació professional bàsica, cicles formatius i primer de Batxillerat han passat pel Casal Jove, que ha acollit des de dilluns i fins dimecres, la segona edició de la fira de l’estudiant Orienta-T a Sueca.
Vist l’èxit de la primera edició, que va tenir molt bona acollida tant per part de l’alumnat com del professorat, el consistori ha tornat a confiar en esta fórmula iniciada en el darrer curs, una iniciativa pensada expressament per informar als escolars de totes les possibilitats acadèmiques i eixides professionals que tenen a l’abast després de l’etapa d’educació obligatòria.

Es tracta d’un recurs complementari a la tasca dels gabinets d’orientació dels diferents centres educatius que busca oferir un servei de suport perquè l’alumnat puga conéixer de primera mà el seu entorn educatiu i els recursos que tenen a l’abast a Sueca i altres ciutats pròximes.

Orienta-T té com objectiu ajudar als joves a decidir un itinerari formatiu amb projecció de futur. La fira compta amb dues àrees d’informació i estands expositors convidats de centres educatius superiors i la jornada es desenvolupa en un ambient distés a partir d’activitats lúdiques i formatives.

A través d’una dinàmica de grup, inspirada en el joc del trivial, i d’una manera lúdica i divertida, els escolars debaten, pregunten i aprenen sobre les diferents opcions educatives d’entre les que podran escollir en els propers anys. Després, els alumnes són assessorats pels orientadors que ajuden a traçar un itinerari individualitzats per a ells.

Des de la Regidoria d’Educació, han valorat molt positivament esta segona edició de la fira d’orientació. “Amb esta proposta pretenem ajudar a millorar les competències dels estudiants pel que fa a la recerca d’informació i de recursos en relació al seu futur i posar-los una mica més fàcil una de les decisions més importants de la seua vida” ha expressat Vicent Baldoví, titular d’Educació a l’Ajuntament de Sueca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + quatre =

museo prehistoria
museo prehistoria