caixa popular

La Fe arriba al donant número mil de llet materna després de set anys d'activitat

El 75% dels bebés són prematurs i més del 35% d’extremat baix pes en nàixer, per sota dels 1.000 grams.

La Fe arriba al donant número mil de llet materna després de set anys d'activitat
27/06/2017 -

El Servei de Neonatologia de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ha organitzat un acte d’homenatge per a agrair a les més de mil mares donants de llet materna la seua col·laboració altruista durant els últims set anys.

Gràcies a elles, fins a 1.407 xiquets i xiquetes han rebut llet humana per a contribuir a la seua millorança i desenvolupament. El 75% d’aquests bebés són prematurs i més del 35% d’extremat baix pes en nàixer, per sota dels 1.000 grams. En la majoria d’ocasions els menors reben la llet donada durant un temps limitat fins que disposen de la llet de la seua pròpia mare.

La doctora María Górmaz, neonatòloga coordinadora del banc de llet de l’Hospital La Fe, destaca que “en aquest servei es realitza un treball intensiu de suport a la lactància dels pacients infantils ingressats. Fins i tot, a vegades, mares de xiquets i xiquetes que van rebre llet del banc posteriorment han sigut donants”.

L’acte ha consistit en una trobada en el qual s’ha transmés a les mares l’agraïment per part dels pares dels receptors i del personal sanitari del Servei de Neonatologia, del que depén el banc de llet. Els assistents a l’esdeveniment han gaudit de l’animació de l’associació PayaSOSpital.

Durant l’homenatge, les doctores Isabel Esquerre, cap de Servei de Neonatologia, i María Górmaz, neonatòloga coordinadora del banc de llet, han volgut ressaltar “la generositat de les mares donants que permeten que els bebés prematurs reben aquest aliment que proporciona protecció enfront de l’enterocolitis necrosant i millora la tolerància alimentària, entre altres beneficis”.

Tant l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com la Societat Europea de Gastroenterologia, Hepatologia i Nutrició Pediàtriques (ESPGHAN) i l’Associació Americana de Pediatria (AAP) aconsellen la llet materna com a primera opció d’alimentació del nounat.

Per aquest motiu, el Servei de Neonatologia de l’Hospital La Fe va impulsar la creació d’aquest banc de llet, que es va inaugurar al maig del 2010.

Com ser donant de llet materna?

Les mares coneixen el servei del banc de llet de la Fe a través del personal de les sales d’hospitalització de maternitat quan acudeixen a donar a llum, a través de pediatres o matrones dels centres de salut, en grups de suport a la lactància o en els mitjans de comunicació. De fet, prop del 35% de les donants, són dones que van tenir al seu fill o filla en l’Hospital La Fe.
“Qualsevol mare que estiga alletant al seu fill o filla de forma satisfactòria i mantinga hàbits de vida saludables és la candidata adequada per a ser donant”, segons ha explicat Amparo Ramón, infermera del Banc de Llet. Una vegada en el banc a aquestes mares se’ls realitza una entrevista, una analítica sanguínia i se’ls facilita el material per a l’extracció.

Les donants poden extraure’s la llet en el seu domicili i conservar-la congelada, fins al procés de pasteurització. Durant aquest procés s’analitza la llet per a garantir la seua idoneïtat des del punt de vista microbiològic, abans de ser subministrada als pacients, sota prescripció mèdica.

Les mares interessades a rebre informació poden contactar amb el Banc de Llet Materna de la Fe en el telèfon 961 245 680 o per correu electrònic: bancoleche_dslafe@gva.es.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 8 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats