25n
Orgull
Orgull

L’EMTRE aprova una modificació del pressupost per al 2021 per valor de 14.800.000 euros

Compromís, PSOE i Podem han votat a favor, el PP en contra i s’han abstingut Ciutadans i el Grup Mixt

L’EMTRE aprova una modificació del pressupost per al 2021 per valor de 14.800.000 euros
29/06/2021 -

L’Assemblea General de l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE), reunida en sessió telemàtica, ha donat llum verda a una modificació del pressupost per al 2021 amb l’habilitació de crèdits extraordinaris i suplements de crèdits. El finançament es farà amb càrrec als nous ingressos previstos i al romanent de Tresoreria disponible per a gastos generals. Estes noves despeses amb càrrec al pressupost del 2021 fan un total 14.819.000 euros. La modificació del pressupost s’ha aprovat amb els 164 vots a favor que sumen a l’Assemblea els grups de Compromís, el PSOE i Podem. Els grup Popular, amb 9 vots, ha votat en contra i s’han abstingut el grup de Ciutadans i el grup Mixt, amb 4 vots i un vot respectivament.

La modificació del pressupost aprovada es destinarà a l’adquisició d’un immoble per a la nova seu de l’entitat metropolitana i per a fer front a possibles sentències judicials. Una altra partida de més de dos milions d’euros s’ha destinat a finançar el nou impost autonòmic d’abocaments, que penalitza les tones de residus que es depositen als abocadors i que encara no havia entrat en vigor quan es van aprovar els pressupostos del 2021. Altres partides menors es dedicaran a millores en les instal·lacions de l’EMTRE i en els ecoparcs mòbils, així com a la digitalització de l’arxiu, un procés que anirà lligat a la nova seu de l’entitat. Per a finançar estes modificacions pressupostàries s’han tingut en compte la previsió de nous ingressos i el romanent de tresoreria, que a 31 de març del 2021 era de 9.389.000 euros.

El president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha recordat que “el cànon d’abocador ha vingut per a quedar-se perquè el Govern espanyol ha començat la tramitació de la nova Llei de Residus que imposa un cànon d’abocador a tot l’Estat. Si s’aprova esta Llei abans que s’acabe l’any, operaria el cànon estatal i decauria l’autonòmic, però en tot cas l’EMTRE haurà de fer front en els pròxims anys a este pagament.” Campillo també ha remarcat que “la finalitat del cànon és, precisament, fer el menor ús possible dels abocadors i per això cal la col·laboració dels municipis, responsables de la recollida, perquè informen els seus veïns i veïnes de la necessitat de separar correctament els residus. Això farà possible la reducció dels que van a l’abocador i que el cànon que paguem siga menor.”

Conveni amb la Generalitat

L’EMTRE també ha donat compte a l’Assemblea del conveni amb la Generalitat a través de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica pel qual, un any més, es dona suport econòmic a l’Entitat per a treballs de millora en les seues instal·lacions. Per al 2021 hi ha una aportació prevista per part de la Conselleria de 200.000 euros que s’invertiran en l’adequació d’accessos a les plantes de tractament de residus urbans, en la dotació de nous equipaments i maquinària per a la valorització de residus, l’adquisició de vehicles híbrids o elèctrics per al manteniment de les instal·lacions i el desenvolupament de sistemes de recollida selectiva de matèria orgànica per mitjà del compostatge comunitari, entre d’altres.

L’Assemblea de l’EMTRE també ha decidit renovar el conveni amb el COR, el consorci que gestiona el residus urbans de 93 municipis de les comarques de la Safor, la Vall d’Albaida, la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall de Cofrents-Aiora. Este consorci no disposa, de moment, d’una instal·lació pròpia per a la gestió dels residus. Mentrestant, els residus que es generen en estes poblacions s’han de tractar en plantes d’altres entitats. L’EMTRE va subscriure el 2017 un conveni, que acaba d’expirar, per a tractar una part d’estos residus a les seues plantes. El nou conveni és una pròrroga de l’anterior i preveu tractar més de 65.000 tones de residus amb un mínim de 4.000 tones per mes. Ara mateix, les plantes de l’EMTRE tenen capacitat suficient per a assumir, fins i tot, una quantitat major de la prevista sense que això signifique una càrrega excessiva per a les instal·lacions metropolitanes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + nou =