25n
25N
25N

La Diputació ofereix 40 eurobeques perquè joves postgraduats realitzen pràctiques en diferents ciutats europees

La Diputació ofereix 40 eurobeques perquè joves postgraduats realitzen pràctiques en diferents ciutats europees
20/10/2016 -

La Diputació de València ha aprovat un total de 40 beques de formació perquè joves valencians postgraduats realitzen pràctiques en l’estranger, en entitats i organismes transnacionals de referència, dins del programa La Dipu t’Eurobeca, al que la Corporació ha destinat un total de 408.723 euros.

Durant cinc mesos, els joves de fins a 35 anys, amb la titulació i el nivell d’idiomes requerits per a cadascuna de les beques, podran formar-se en entorns internacionals per a conèixer d’a prop la realitat europea i enriquir el seu perfil amb una experiència laboral en l’estranger. Així mateix, rebran una borsa de viatge de 500 euros, que els ajudarà a instal·lar-se en el lloc de destinació, i una dotació mensual de 1.500 euros per a manutenció i allotjament.

El diputat de Projectes Europeus i responsable del programa, Bartolomé Nofuentes, ha assegurat que, a més de ser un trampolí per a l’entrada dels joves en el mercat laboral, “volem que aquesta formació siga posteriorment aprofitada pels municipis valencians, que els talents tornen a la província i aporten tot el que han après”.

Per la seua banda, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assenyalat que la nova Diputació ha volgut “potenciar la gestió del talent en les beques per a joves perquè l’esforç que una societat fa per a formar als seus joves ha de tenir una tornada en el territori que aposta per una formació de qualitat i innovadora”.

Diversos perfils i projectes

Els perfils sol·licitats en aquesta edició inclouen formació en Dret, Economia i ADE, Comunicació, Disseny Gràfic, Ciències Polítiques, Màrketing, Relacions Internacionals, Treball Social, Turisme, Sociologia, Pedagogia, Educació, Ciències Ambientals, Biologia i diverses enginyeries. I entre les destinacions destaquen ciutats europees com Brussel·les, Berlín, Munich, Roma, Lisboa, Atenes i Dublín.

Aquests joves treballaran en projectes molt diversos i que suposen un valor afegit per a les entitats locals valencianes, com ara inclusió social, eficiència energètica i mediambiental, agenda digital, formació, educació i ocupació, desenvolupament regional i urbà, govern obert, màrketing i comunicació, cultura, patrimoni i igualtat de gènere.

Per a l’adjudicació de les beques se seguirà un procés de valoració de mèrits com la mitjana de l’expedient acadèmic, la formació complementària, el nivell d’idiomes comunitaris i el coneixement de valencià, però també la situació econòmica de la unitat familiar del jove.

La convocatòria, amb les destinacions i els requisits concrets per a cada entitat, es publicarà pròximament en el BOP i els aspirants tindran un termini de 30 dies per a presentar les sol·licituds a través de la seu electrònica de la Diputació (www.sede.dival.es).

Retenció i tornada del talent

El programa La Dipu t’Eurobeca forma part del Pla estratègic de Gestió per a la retenció i tornada del talent, al que la Diputació destina un pressupost de 3.285.630 euros per a la integració i la incorporació dels joves valencians al mercat laboral mitjançant iniciatives que permeten afavorir una formació de qualitat connectada a les necessitats locals de la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =

museo prehistoria