25n
25N
25N

La Diputació finança la reparació del pou de Casas Bajas

La Diputació finança la reparació del pou de Casas Bajas
24/08/2016 -

La Diputació de València ha concedit una ajuda extraordinària de 19.266 euros a l’Ajuntament de Casas Bajas per a finançar la substitució de la bomba d’aigua de captació del pou auxiliar, que permet garantir el proveïment d’aigua potable a la població durant la temporada estival.

Al començament de l’estiu passat, durant un procés de comprovació rutinari, es detectà una avaria en el sistema d’extracció d’aigua provocada per una fallada en la bomba, que feia que l’aigua no entrara en la xarxa i per tant no aplegara al poble. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Casas Bajas es va vore obligat a adquirir un nou equip que assegurara un proveïment suficient eixe mateix estiu, però el cost de la nova bomba, vora 20.000 euros, era massa elevat per a aquesta població d’uns 200 habitants, motiu pel qual l’alcalde, Domingo Antón, decidí soŀlicitar l’ajuda de la Diputació de València. «El nostre pressupost és molt limitat i ens impedia assumir el gasto, però no substituir la bomba tampoc no era una alternativa» —ha declarat Domingo Antón.

Com explica l’alcalde, a pesar que el proveïment natural d’aigua potable de Casas Bajas ve de la font de Las Cambretas, l’augment de població en els mesos d’estiu, quan el municipi pot arribar a les 1.500 o 2.000 persones, fa necessari bombar aigua des del pou.

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha recordat que el proveïment d’aigua potable és una qüestió de primer orde perquè es tracta d’un servei bàsic per als ciutadans. «Per això, quan un alcalde soŀlicita l’ajuda de la Diputació per a garantir el proveïment d’aigua als veïns, és la nostra obligació estar al seu costat i prestar-los el suport que necessiten» —ha declarat Rodríguez.

Ajudes similars per a Alborache i Sinarcas
De fet, són ja uns quants els municipis de la província a què s’ha concedit una ajuda extraordinària per a desenvolupar actuacions en instaŀlacions d’extracció i distribució d’aigua potable que garantisquen als veïns la suficiència de recursos hídrics. Un dels darrers municipis en rebre una d’aquestes ajudes ha sigut Alborache, al qual se li concediren 20.000 euros per a sufragar els treballs addicionals de l’obra de xarxa hidràulica de connexió, dipòsit, electrificació i equipament del pou del Salvador. També el municipi de Sinarcas ha rebut enguany una ajuda de 30.000 euros per a finançar les obres de reparació de l’avaria patida en la bomba i la xarxa de distribució del pou d’El Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 11 =