caixa popular

La Diputació exposa a Chera l'èxit de la cooperativa de dones Gestalmur com emprenedoria rural

Els diputats Mercedes Berenguer i Bartolomé Nofuentes assisteixen a una jornada en el municipi de Requena-Utiel que aborda possibilitats de emprenedoria de les dones rurals

La Diputació exposa a Chera l'èxit de la cooperativa de dones Gestalmur com emprenedoria rural
07/10/2017 -

Portaven amb elles el germen de la emprenedoria però van ser unes jornades organitzades per la Diputació de València i la Universitat de València les que els van donar l’impuls definitiu per a crear el seu propi lloc de treball. Gestalmur és una cooperativa de cinc dones de Gestalgar que van decidir llançar-se i desenvolupar el seu propi projecte destinat a cura de persones majors i neteja. Açò va ser fa més d’un any, temps que els ha servit per a formar-se i especialitzar-se, ampliant ara el seu àmbit d’actuació al sector de la restauració.

Aquest grup d’emprenedores serà un dels casos d’èxit que es presenten en la jornada ‘Les dones en l’activitat econòmica del mitjà rural’, que tenen lloc en el municipi de Chera, una localitat de 500 habitants de la comarca de Requena-Utiel que pateix, com altres poblacions de la zona, problemes de despoblació i una alta taxa d’atur. “L’objectiu és posar sobre la taula el problema que hi ha en el món rural quant a ocupació, que és més acusat en les dones”, ha assenyalat el tinent alcalde del municipi, Toni Quintana.

En la jornada s’abordaran les possibilitats de creació de cooperatives, empreses i projectes com a autònomes, opcions que segons la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, “poden llevar-los les pors a emprendre, que sàpien que tenen moltes possibilitats laborals, a més en el seu propi municipi”. De la mateixa manera s’ha expressat el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, qui ha assegurat que “aquest treball és fonamental per a donar-los autonomia perquè es decidisquen a emprendre”.

En el cas de Gestalmur, tot va començar amb unes jornades sobre Economia Social, Ciberpersecució i Immigració impulsades fa més d’un any per la Diputació de València i la Universitat de València, una iniciativa que va tindre com a objectiu explicar formes diferents d’associar-se per a crear projectes emprenedors, com és el cas de les cooperatives. En aquest sentit, Mercedes Berenguer ha assenyalat que se seguirà col·laborant en formació tenint en compte aquesta experiència pilot per a afavorir la emprenedoria en els municipis valencians.


menut palau

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + dinou =

sempre teua
exposicion caps tallats
Escalante
exposicion caps tallats
Extra nº 2 - FEBRERO 2019