caixa popular

La Diputació estudia intensificar la seua implicació en programes d'envelliment actiu

La diputada de Salut i Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha mantingut una trobada amb les responsables del Projecte Activa, amb el qual ha vingut col·laborant la corporació en l’últim any

La Diputació estudia intensificar la seua implicació en programes d'envelliment actiu
21/01/2018 -

La Diputació de València estudia intensificar la seua col·laboració amb el projecte Activa després d’un any de fructífer suport institucional en el qual s’han realitzat campanyes de foment d’un estil de vida saludable i activitats relacionades amb l’envelliment actiu. “Convertirem el nostre suport en actuacions concretes perquè s’ha demostrat que l’objectiu mereix l’esforç de tots”, ha afirmat la diputada de Salut i Benestar Social, Mercedes Berenguer.

Per a concretar la forma de col·laboració entre la Diputació de València i el projecte Activa al llarg d’enguany, Berenguer ha mantingut una reunió en la seu de la corporació provincial amb la impulsora de la iniciativa, Carolina Mir, qui va estar acompanyada per les professionals sanitàries Amparo Esteban i Rosa Ros. El resultat d’aquesta trobada es farà visible amb exercicis i activitats en grup que ajuden al fet que els majors entenguen aqueixa etapa de la vida “com un cicle més de creixement personal” en el qual seguir desenvolupant “hàbits de vida saludables”.

Les xifres del projecte Activa

El projecte Activa es desenvolupa en els set centres de salut urbans de la ciutat de València depenents del Departament de València-Hospital General, en col·laboració amb els centres de majors dependents de València i Xirivella. Es preveu per a 2018-2019 la realització de la fase II, amb expansió del projecte a set centres de la província de València depenents d’aquest departament de salut.

El projecte Activa, impulsat per Carolina Mir, metge del centre de salut de Fuensanta, ha format a 32 pacients tutors mitjançant la realització d’un curs impartit per professionals d’activitat física i esport per a així crear sessions de gimnàstica i altres activitats físiques, com a passejos o ball, amb tots aquells pacients que desitgen realitzar activitat en grup, fonamentalment persones majors de 65 anys de tots dos sexes.

D’aquesta manera, Activa permet la prescripció d’exercici físic pels professionals dels centres de salut i afavoreix l’apoderament i l’autocura dels pacients. Una iniciativa que la diputada de Salut s’ha compromès a seguir fomentant en altres centres, així com a celebrar més ‘trobades de gent major’ com la que va tenir lloc el passat mes d’octubre, una primera edició en la qual van participar més de 150 persones majors que van fer una passejada de 4 quilòmetres pel llit del rio Túria, des de l’Hospital General de València fins a la seu de la Diputació en la plaça de Manises, on van ser rebudes per la diputada.

“Mai és tard per a abandonar el sedentarisme i comprovar els beneficis que els pot proporcionar l’exercici físic”, va proclamar en el seu moment la doctora Amparo Esteban en aconseguir la ‘meta’ del passeig fins a la Diputació. “La participació en aquest tipus d’iniciatives afavoreix tant el reconeixement de les capacitats de les persones majors com una millora de la seua autoestima i una major integració social”, va assegurar Berenguer. “Amb aquest tipus d’activitats ens heu donat una lliçó”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 5 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris