25n
25N
25N

La Diputació dóna llum verda als treballs de restauració del Monestir de Llutxent

Amb un presupost d’adjudicació de 82.646 euros i un termini d’execució de sis mesos, el projecte contempla la restauració de l’espadanya de l’església i la reparació de la façana i coberta de l’Ermita de Sant Luis

La Diputació dóna llum verda als treballs de restauració del Monestir de Llutxent
17/11/2016 -

La Diputació de València ha formalitzat ja el contracte d’obres de restauració de l’Ermita de Sant Luis Beltrán i de l’Espadanya del Monestir del Corpus Christi, a Llutxent, que ha sigut adjudicat per un import final de 82.646,63 euros a l’empresa Contrafforte Restaure, SL. L’entitat es troba en aquests moments programant el calendari d’execució de l’obra i realitzant el preceptiu estudi de seguretat i salut de manera que al llarg d’aquest mes es puga donar inici als treballs que s’espera que estiguen conclosos en un termini màxim de sis mesos.

El Monestir del Corpus Christi, que compta amb la declaració de Bé d’Interès Cultural, té el seu origen en una ermita de 1355 i en l’actualitat és propietat de la Diputació de València. La seua conservació competeix a l’Àrea d’Administració General, dirigida pel diputat Pepe Ruiz, i que en aquest mateix any ha impulsat actuacions d’intervenció i restauració en altres immobles propietat de la institució provincial com el Castell de Corbera o l’Ermita del Mas de Barraix. En aquest sentit, Pepe Ruiz ha destacat els esforços que està realitzant la Diputació de València per “conservar i posar en valor elements que formen part del Patrimoni de tots els valencians i les valencianes”.

El projecte de restauració contempla dues actuacions diferenciades. La primera, que es durà a terme sobre l’espadanya que conté la campana, servirà per a condicionar aquesta estructura i la seua façana, reparant els danys causats pel pas del temps i assegurant-la. La segona tindrà per objecte la restauració integral de l’Ermita de Sant Luis, un recinte de planta quadrada amb quatre arcs que ho obrin a l’exterior i que és un dels elements més emblemàtics del recinte del monestir.

Aquesta intervenció s’aprofitarà per a dur a terme també en aqueix punt una excavació arqueològica, després de la qual cosa es cobrirà amb paviment l’actual sòl de terra la capella.

Amb aquesta actuació, la Diputació de València compleix amb el compromís aconseguit el passat mes de juny pel president, Jorge Rodríguez, amb l’alcalde de Llutxent, Josep Estornell, de seguir millorant aquesta “joia patrimonial”. “Estem molt orgullosos d’aquest edifici històric i necessitem projectar-ho més del que s’ha fet fins ara perquè entenem que té moltes possibilitats”, va declarar aleshores Rodríguez. Per la seua banda, Josep Estornell va apostar per seguir treballant “perquè tota la Vall d’Albaida i la Comunitat puguen gaudir d’aquesta infraestructura en tots els seus vessants, tant culturals com històrics, així com els nous usos que es puguen anar determinant”.

En l’actualitat, al Monestir del Corpus Christi es programen activitats culturals, una de les més recents, el recital de Viviana Lasaracina en el marc del Concurs Internacional Premi Iturbi, i en ell també es duen a terme tallers d’ocupació que tenen entre els seus objectius avançar en la restauració del lloc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 2 =