25n
25N
25N

La Diputació dinamitza el llenguatge audiovisual en educació infantil en els municipis valencians

Unes 300 pel·lícules educatives es projectaran fins al 26 de febrer en diversos espais de la capital, entre els quals destaca el barri del Cabanyal, i en sis municipis valencians, amb cinema i tallers

La Diputació dinamitza el llenguatge audiovisual en educació infantil en els municipis valencians
20/02/2017 -

La diputada d’Educació, Mercedes Berenguer, va inaugurar aquest diumenge en el Palau de les Arts Reina Sofia de València la cinquena edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), que fins al 26 de febrer projectarà més de 300 pel·lícules en les seues seus de la ciutat de València i altres sis municipis de les comarques valencianes.

En el seu discurs, la diputada va destacar la col·laboració de la Corporació amb aquest esdeveniment educatiu, que se centra en el llenguatge audiovisual com a eina de formació, perquè “siga el detonant que les sales s’òmpliguen de xiquets i xiquetes, i que utilitzen el llenguatge audiovisual en els seus treballs”.

Els curtmetratges són professionals i realitzats per centres educatius, i es preveu que puguen congregar a prop de 20.000 espectadors entre les diferents passades, amb el focus posat en el públic infantil. “La MICE és una iniciativa imprescindible per a visibilizar la importància de l’audiovisual en l’ensenyament: l’alumnat aprendrà així a respectar i valorar el patrimoni audiovisual mentre adquireix competències i enriqueix els seus coneixements culturals i socials”, va explicar Berenguer.

En aquest sentit, la diputada es va fer ressò del realitzador de la televisió francesa Claude Santelli, qui deia que “el llenguatge audiovisual és aquell que comunica les idees a través de les emocions”, per a afirmar que “les joves generacions comprenen sentint”.

A l’acte d’inauguració van assistir, a més de Mercedes Berenguer, la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó; l’ambaixador de la Índia -país convidat en aquesta edició-, Venkatesh Varma; la regidora d’Educació de València, María Oliver, i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera.

 

Desplegament d’activitats

La MICE és un festival amb finalitat educativa i que promociona l’alfabetització audiovisual, impulsat per l’associació cultural Jordi El Mussol. En la seua cinquena edició, desplega la seua oferta en diversos espais de la capital, com el Palau dels Arts Reina Sofia, el Centre del Carmen, l’IVAM o el Centre Municipal de Joventut d’Algirós, entre uns altres.

A més, enguany adquireix un especial protagonisme el barri del Cabanyal, que acollirà una part important de les activitats en el Teatre El Musical i el Museu de la Setmana Santa Marinera.

Així mateix, a les propostes de la ciutat de València cal incorporar els municipis que edició després d’edició s’han anat sumant a la mostra. En aquesta ocasió, també gaudiran de projeccions i tallers les localitats de Bonrepòs i Mirambell, Benetússer, Sueca, Benifaió, Sagunt i l’Eliana. cal recordar que la MICE també té una cita cada estiu a Estivella i una altra a Madrid.

Quant als homenatjats, la mostra comptarà amb la visita del director de cinema català Ventura Pons, que presentarà ‘El virus de la por’, i l’actriu Maria Rosario Omaggio, protagonista de ‘El virgo de Visanteta’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + deu =