25n
25N
25N

La Diputació destina 207.400 euros a promoure l'activitat de clubs i esportistes a La Costera i La Vall

Les ajudes es destinen a huit clubs i dues joves promeses que representen huit disciplines esportives diferents

La Diputació destina 207.400 euros a promoure l'activitat de clubs i esportistes a La Costera i La Vall
15/11/2016 -

Huit clubs i dues joves promeses de La Costera i La Vall d’Albaida rebran enguany un total de 207.400 euros en concepte d’ajudes de la Diputació de València per a la promoció i el desenvolupament d’activitats en l’àmbit de l’esport. Unes subvencions que acaben de resoldre’s ara i que en les comarques centrals es detinen a huit disciplines esportives diferents: bàsquet, ciclisme, futbol, taekwondo, atletisme, voleibol, motociclisme i escacs.

Totes elles es veuran beneficiades gràcies a la decisió de la institució provincial de reconduir cap a la transparència les ajudes concedides als clubs i entitats esportives valencianes, així com les dirigides a esportistes d’elit, mitjançant convocatòries de pública concurrència amb criteris clars i definits.

En el vessant d’entitats esportives, les convocatòries que ara s’han resolt han sigut la dirigida a clubs d’elit i la destinada a l’organització d’esdeveniments extraordinaris. En aquesta última, destinada a la promoció i desenvolupament d’esdeveniments esportius considerats de gran rellevància, fonamentada aquesta en la seua repercussió social i alt nivell dels esportistes participants, han resultat beneficiaris a La Costera el Comitè Organitzador del Torneig Internacional de Futbol Sala Sub-20, de L’Alcúdia, amb 50.000 euros, i el Club Escacs de Xàtiva, amb 3.200 euros, i a La Vall d’Albaida, el Motoclub Ciutat d’Albaida, amb altres 50.000 euros.

Per la seua banda, la línia dirigida a clubs d’elit té per objecte subvencionar l’activitat d’aquelles organitzacions que acrediten “gran rellevància”, atenent als seus resultats en competicions oficials, la seua repercussió social o el nivell dels seus integrants. Sobre la base d’açò, els quatre clubs de Xàtiva que s’han presentat a la convocatòria han obtingut subvenció: Club de Voleibol, 30.000 euros, Club de Taekwondo amb 3.000 euros, Nou Bàsquet, 5.000 euros i Velo Club Pedalier, també 5.000 euros, als quals se suma la Penya Ciclista de Benigànim, amb 60.000 euros.

 

Ajudes a esportistes d’elit

Amb el mateix objectiu de dotar de transparència i publicitat les subvencions a joves valencians que participen en competicions d’alt nivell, es va decidir crear una quarta convocatòria d’ajudes específica per a “esportistes d’elit”. Podien optar aquells joves majors de 18 anys “que acreditaren gran rellevància esportiva atenent als seus resultats en competicions oficials, fonamentada en la seua repercussió social i alt nivell, els objectius principals del qual siguen desenvolupar una competició esportiva oficial d’àmbit autonòmic, nacional o internacional reconeguda per la federació esportiva corresponent”. Aquest ha sigut el cas del jugador del Club Voleibol Xàtiva, Pablo Pelegero Sanchis, que rebrà 800 euros, i la corredora també setabense María Ureña Rodenes, a la qual s’ha concedit una borsa econòmica de 400 euros.

Per a la diputada d’Esports, Isabel García, aquestes ajudes “són una demostració palpable del suport de la institució provincial cap a les organitzacions i els joves que, amb la seua activitat, contribueixen a la promoció de l’esport de base i dels valors que li són inherents, una tasca a la qual ells dediquen importants esforços, tant personals com a econòmics i que resulta fonamental per a la nostra societat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =