caixa popular

La Diputació contribueix a la promoció turística del Tribunal de les Aigües

La impremta de la Corporació provincial edita els fullets turístics d’aquesta institució històrica, així com els llibrets dirigits a visites escolars i turistes, amb una aportació de 60.000 euros

La Diputació contribueix a la promoció turística del Tribunal de les Aigües
26/07/2017 -

La Diputació de València, a través de la seua impremta, ha ajudat al Tribunal de les Aigües a editar els seus fullets turístics, així com els llibrets dirigits a visites escolars i turistes, que es reparteixen els dijous enfront de la Porta dels Apòstols de la Catedral de València. En ells s’explica el funcionament del Tribunal i es destaquen els valors i principis que li han valgut el respecte de la societat valenciana, com l’oralitat, la rapidesa i l’economia de recursos.

Amb un total de 59.000 euros, s’han publicat fullets en castellà, valencià, anglès, italià, a més de les novetats en idiomes asiàtics, com són el xinès, japonès i coreà, una idea que va sorgir després de constatar l’alta quantitat de visitants procedents d’aquests països. De fet, el Museu Nacional Xinès de l’Aigua prepara una publicació sobre aquest líquid, i vol dedicar un capítol a aquesta institució valenciana. Així mateix, el Tribunal de les Aigües va rebre recentment la visita de la televisió japonesa, interessant-se per la seua activitat i història.

D’altra banda, els llibrets dirigits a visitants i col·legis s’han editat en castellà, valencià, anglès i francès. Una col·laboració que s’inscriu en l’aposta de la Corporació provincial per la promoció dels elements identitaris i de la cultura pròpia, com és el cas d’aquest tribunal mil·lenari, la institució de justícia més antiga d’Europa, que s’encarrega de dirimir els conflictes derivats de l’ús i aprofitament de l’aigua de reg entre els agricultors de les comunitats de regantes de les sèquies que formen part d’ell.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris