caixa popular

La Diputació col·labora amb la falla innovadora muntada en el desert de Nevada

La vicepresidenta de la Diputació s’ha reunit amb un representant de “Renaixement”, un projecte que participa en el festival d’art efímer Burning Man i en el qual ha col·laborat la Corporació

La Diputació col·labora amb la falla innovadora muntada en el desert de Nevada
24/11/2016 -

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, s’ha reunit este dimecres amb un representant del projecte Renaixement, una falla innovadora que va ser muntada en el prestigiós festival d’art efímer que se celebra tots els anys en el desert de Nevada, el Burning Man.

Maria Josep Amigó ha destacat que és “un plaer col·laborar amb aquest projecte que contribueix a portar les falles fora del nostre territori, de manera que en altres parts de món tinguen l’oportunitat de conèixer el nostre patrimoni cultural i festiu”.

La Diputació, conjuntament amb la Conselleria de Cultura i la regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, han recolzat aquest projecte dut a terme pel grup d’artistes Pink Intruder, que treballen especialment en les intervencions en l’espai urbà.

Aquesta col·laboració s’emmarca dins de les actuacions impulsades per a aconseguir la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. La falla que es va muntar, es va exposar i es va cremar a la fi d’agost en el festival, es tractava d’una reinterpretació de la Llotja de la Seda de València, patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

 

Renaixement

El grup d’artistes ha informat a la vicepresidenta que es tracta d’una combinació entre la geometria i l’escultura amb les tècniques utilitzades en les Falles, una reinterpretació de les decoracions grotesques del Mercat de la Seda de València, un edifici del segle XV patrimoni de la Unesco.

Un cub d’or en el desert per a atraure a la gent al seu interior, on es converteixen en part d’una instal·lació d’art que barreja el llenguatge contemporani de l’arquitectura del pavelló amb les peces de cartó i motles del gremi tradicional de les falles. El cub es posa sobre un mosaic de fusta de 25.321 peces assemblades per col·lectius socials.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − dotze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats