25n
25N
25N

La Diputació celebrarà amb les 800 falles la declaració de la festa com a Patrimoni de la Humanitat

El president, Jorge Rodríguez, i les Falleres Majors de València, Raquel Alario i Clara Parell, lliuraran enguany un estendard que commemora la declaració de la UNESCO

La Diputació celebrarà amb les 800 falles la declaració de la festa com a Patrimoni de la Humanitat
09/03/2017 -

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, acompanyat per la Corporació al complet i les Falleres Majors de València, Raquel Alario i Clara Parell, rebrà dimarts que ve, 14 de març, a les comissions falleres valencianes en la recepció anual que concentra en la plaça de Manises a un col·lectiu que enguany celebra la declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat.

Precisament aquest és el lema escollit enguany per la Diputació, ‘Falles 2017 Patrimoni de la Humanitat’, per a commemorar un reconeixement universal pel qual la Diputació ha treballat conjuntament amb la resta d’institucions valencianes. Les més de 800 comissions falleres de la província estan convidades a un acte en el qual rebran l’estendard que podran col·locar en els seus monuments. Un estendard que el passat any va implicar al col·lectiu faller en la lluita contra la violència de gènere i que en aquesta ocasió celebra la declaració de la UNESCO.

Els estendards podran ser arreplegats per les comissions falleres a partir de les 10 del matí del dimarts en la plaça de Manises, a les portes de la seu de la Diputació, on haurà disposades dues taules, una per a les falles de la capital i una altra per a les de les comarques valencianes. A partir de les 10.30 h., el grup valencià Swaters amenitzarà la matinal fallera en la plaça de Manises, amb catering per als assistents.

Entre les 10.30 i les 11.30 h., el president, Jorge Rodríguez, i les Falleres Majors de València, Raquel Alario i Clara Parell, lliuraran a les juntes falleres locals de la província els estendards, després d’un breu discurs de benvinguda tant del president com de la Fallera Major de València. I a continuació tornarà la música de Swaters a la plaça de Manises fins passat el migdia.

Els fallers i falleres que assistisquen a l’acte podran visitar els diferents espais de la Diputació de València, des dels patis de la Scala i la Batlia fins al Saló de Reines, el Saló de Plens o les escales imperials, accedint a l’interior dels edificis per la tercera de les portes de les quals disposa la seu de la Diputació en la plaça de Manises.

 

S’incrementen les ajudes a les Falles

La col·locació dels estendards en els monuments fallers, aquesta vegada amb el lema ‘Falles 2017 Patrimoni de la Humanitat’, és el requisit que demana la Diputació per a concedir a les comissions una ajuda que enguany s’ha incrementat fins als 250 euros, en lloc dels 180 que venien rebent. Així ho va avançar Rodríguez a les juntes falleres locals en un acte previ a la seua visita a Magúncia per a defensar la candidatura de les Falles en la UNESCO, i així ho va confirmar posteriorment durant la visita a l’estand de la província en FITUR.

En paraules de Rodríguez, “es tracta d’una ajuda humil, però per a les comissions és important i demostra la implicació de la Diputació amb la festa”. A més d’aquests 200.000 euros que arribaran directament al col·lectiu faller, des de la Corporació provincial “se subvenciona a les bandes de música i altres actes festius dels municipis relacionats amb la festa”.

Per al president de la Diputació, “no hauria de ser necessari explicar la inversió que les institucions fan en les festes, doncs resulta evident la tornada econòmica i social que tenen en els municipis i els ciutadans”. En aquesta línia, Rodríguez ha encarregat un estudi sobre l’impacte econòmic de les Falles a nivell comarcal, que complementarà l’impulsat per l’Ajuntament de València en la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =