25n
25N
25N

La Costera i La Canal destinen 185.000 euros per a impulsar la contractació d'aturats de llarga durada

Els fons d’aquest Pla de Diputació s’han distribuït atenent al nombre d’aturats i amb l’objectiu que puguen realitzar contractes d’almenys 3 mesos amb una jornada de 30 hores setmanals

La Costera i La Canal destinen 185.000 euros per a impulsar la contractació d'aturats de llarga durada
14/03/2017 -

La Diputació de València ha engegat un Pla d’Ocupació dotat amb 3 milions d’euros dirigit als municipis valencians per a contrarestar el repunt de l’atur que tradicionalment es produeix després de les campanyes de Nadal i Rebaixes. Un Pla que en el cas de La Costera i La Canal de Navarrés, distribuirà, atenent a un criteri objectiu com és el nombre d’aturats que té cada localitat, un total de 185.178 euros, que permetran crear al voltant de seixanta-cinc de llocs de treball.

Amb aquest pla, la institució provincial se suma al programa de foment de l’ocupació de la Generalitat Valenciana i aportarà tres milions d’euros dels seus fons propis per a promoure la contractació d’aturats en els municipis valencians. En paraules del president, Jorge Rodríguez, “després de mantenir o generar llocs de treball per a 2.500 persones amb el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles, la Diputació ha volgut fer un pas més destinant 3 milions d’euros al fet que els ajuntaments engeguen plans que traguen de l’atur als seus veïns, coincidint amb un moment de l’any en el qual solen repuntar les xifres d’aturats”.

Per a açò, cada ajuntament comptarà amb una quantitat fixa d’1.900 euros i una altra variable, en funció del nombre d’aturats registrats, de manera que es garantisca que tots els municipis puguen contractar almenys a una persona. Així, a La Canal de Navarrés, poblacions com Bicorb, Quesa i Millars, totes elles amb menys de 60 aturats, rebran entre 2.600 i 2.800 euros, mentre que Énguera, amb 424 persones en situació de desocupació, comptarà amb 8.574 euros.

Pel que fa a La Costera, Estubeny, Vallés, La Granja de la Costera i Torrella, que compten amb mensy de 15 aturats, rebran entorn de 2.100 euros. L’Alcúdia de Crespins, Canals i Xàtiva, amb 548, 1.566 i 2.932 persones registrades com a demandants d’ocupació, rebran 10.526, 26.551 i 48.053 euros, respectivament. La resta de poblacions de la comarca comptaran amb quantitats que van des dels 2.600 als 8.400 euros.

En total, a La Costera i a La Canal de Navarrés figuren inscrits com a demandants d’ocupació 8.505 veïns i veïnes, la qual cosa representa el 5,37% de l’atur acumulat en les comarques valencianes, exceptuant València ciutat. Per zones, la major incidència de la desocupació es registra a La Costera, on els seus 19 municipis sumen 7.094 aturats, la qual cosa representa el 9,89% dels habitants de la comarca. Per la seua banda, les 8 localitats de La Canal de Navarrés acumulen un registre d’1.411 demandants d’ocupació, la qual cosa suposa el 8.69% de la seua població. Sobre la base d’aquestes dades, els municipis de La Costera rebran en conjunt 147.768 euros i els de La Canal de Navarrés, 37.410 euros.

Els fons posats a disposició dels ajuntaments per part de la Diputació de València persegueixen garantir que tots els municipis puguen engegar plans d’ocupació locals en un moment d’especial dificultat en el mercat laboral, una vegada concloses les campanyes de Nadal i de Rebaixes. En línia amb aquest objectiu, les contractacions, que es podran realitzar fins el passat 15 de febrer, havien de ser per un període d’almenys 3 mesos i amb una jornada de 30 hores setmanals. Tenint en compte els fons assignats, açò suposa en els municipis de La Costera i La Canal la possibilitat de realitzar al voltant de seixanta-cinc  contractes.

La Diputada d’Assessorament Municipal,  Conxa Garcia, ha declarat que l’execució d’obres i serveis d’interès general i social haurà de ser el criteri que predomine en les contractacions, “de manera que aquest pla servisca no solament per a ajudar a la empleabilitat d’aquestes persones sinó que d’alguna manera aquest benefici repercutisca també en la resta dels veïns i veïnes de la població”, ha declarat.

 

Utilitat col·lectiva

Aquestes actuacions o serveis d’interès general o social que han d’inspirar les contractacions es divideixen en tres grups: serveis d’utilitat col·lectiva, serveis d’oci i culturals i serveis personalitzats de caràcter quotidià. Entre els considerats d’utilitat col·lectiva, es troben la millora i manteniment d’immobles, la revaloració d’espais públics degradats, el transport col·lectiu, i activitats que tinguen relació amb la gestió de residus o d’aigües, la protecció i manteniment de zones naturals i el control de l’energia.

En els serveis d’oci i culturals s’emmarcarien actuacions de promoció turística, desenvolupament cultural local o de promoció de l’esport, i aquelles incardinades en el sector audiovisual o en el manteniment del patrimoni cultural. Finalment, quant als serveis personalitzats de caràcter quotidià, l’ordre inclou entre ells els de cura de xiquets, la prestació de serveis a domicili a persones incapacitades o majors i l’ajuda a joves en dificultat i amb desarrelament social.

Per a la selecció dels treballadors, les entitats podran sol·licitar oferta d’ocupació al centre Servef que els corresponga o bé contractar a treballadors de les borses de treball que pogueren tenir constituïdes amb anterioritat a la publicació de les bases, sempre que es tracte de persones aturades, inscrites com a demandants d’ocupació en algun centre Servef de la Comunitat Valenciana i que mantinguen aquesta condició en el moment de la contractació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + onze =

museo prehistoria