caixa popular

La Cordà de Paterna, Festa d'Interés Turístic Nacional

Aquest cap de setmana, Paterna també celebra la Gran Fira

La Cordà de Paterna, Festa d'Interés Turístic Nacional
18/05/2017 -

El municipi de Paterna està de celebració, i no podia ser menys. I és que la Cordà ha sigut declarada Festa d’Interés Turístic Nacional per la Secretaria d’Estat de Turisme. Un distintiu que converteix a Paterna en el primer municipi de tota Espanya que rep aquest reconeixement relacionat amb la pólvora i el foc.

La Cordà, que té lloc l’últim diumenge d’agost, és l’encarregada de posar el fermall d’or a les Festes Majors de Paterna. Un gran espectacle pirotècnic nocturn, en el qual es cremen al voltant de 70.000 coets, fent vibrar als veïns del municipi, però també a un gran nombre de visitants que no es volen perdre aquest impactant espectacle de pólvora.

Amb aquest reconeixement, Paterna se situarà en el mapa internacional. I és que encara que existeixen altres festes relacionades amb el foc, com les Falles d’Alzira o l’exhibició dels focs de Maig dels Realejos, la Cordà és única no solament per la seua tradició històrica, sinó també per tot el que representa.

En aquest sentit, Juan Antonio Sagredo, Alcalde de Paterna, ha expressat la seua satisfacció davant aquest distintiu. “Aquesta declaració és un reconeixement a les nostres tradicions i a tots els tiradors i tiradores de Paterna que, amb la seua valentia, passió i lliurament a aquest espectacle inigualable de foc, han fet gran nostra Cordà. Amb més d’un segle d’història, la Cordà no és només tirar coets, sinó que és una forma de sentir i viure la festa, a més d’una defensa d’uns valors que van transmetre els nostres avantpassats de Paterna”.

Així mateix ha volgut assenyalar que “la declaració d’aquesta festa d’interés turístic nacional ha sigut un dels objectius en els quals ha estat treballant l’actual Executiu des que va accedir al Govern de Paterna. L’anhelat i merescut reconeixement no solament enforteix els senyals d’identitat d’aquest espectacle, sinó que serveix d’al·licient per a seguir treballant per protegir-ho, millorar-ho i posar-ho més encara en valor”.

Gran Fira de Paterna

A més, aquest cap de setmana, els veïns de Paterna estaran immersos en la celebració de la XIV Gran Fira de Paterna. Durant els dies 19, 20 i 21 de maig, en el carrer Ramón Ramia Querol, tots els assistents gaudiran tant de diferents activitats, com a ball, tallers d’animació i sensibilització o música en directe, que tindran lloc en l’esplanada del coetòdrom, com dels més de 100 expositors que participaran en aquesta fira.

Com a novetat, enguany, des de l’Ajuntament de Paterna, s’ha optat per unificar en la Gran Fira, la comercial, la gastronòmica, la turística, l’associativa, l’artesanal i la fira del llibre. Una unificació que no solament garantirà el bon acolliment per part dels veïns, sinó que assegurarà unes jornades repletes d’activitat.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − un =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris