25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana manté les concentracions pel 8 de març

Des de la delegació del Govern asseguren no haver-hi cap informe desfavorable sobre aquest tema

La Comunitat Valenciana manté les concentracions pel 8 de març
04/03/2021 -

La delegació del govern en la Comunitat Valenciana aposta, de moment, mantenir les concentracions convocades el 8 de març amb motiu del Dia de la Dona. Segons han informat des de l’administració, no hi ha cap informe desfavorable per part de les autoritats sanitàries i tampoc per part dels cossos i forces de seguretat que obligue a la prohibició de les mobilitzacions. S’han comunicat fins a 43 manifestacions diferents en tot el territori valencià.

Glòria Calero, la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana,  ha assenyalat que “el moviment feminista és molt reivindicatiu i així ha de continuar sent”. A més, la responsable ha detallat que, almenys a la ciutat de València, hi haurà actes i concentracions que tindran lloc en diversos punts de la ciutat. Així, Calero preveu que ocórrega amb un format similar al 25N i amb aforament limitat.

“El dret a la manifestació és un dret fonamental que no es pot prohibir així perquè sí. No cal aprovar-les, només ens ho comuniquen, i en tot cas, només si hi ha un informe negatiu es prohibeixen”, ha expressat Calero en la presentació a València de l’Estratègia Espanya Nació Emprenedora.

De les 43 concentracions convocades en la Comunitat Valenciana, 23 tindran lloc a la província de València i 20 a la regió d’Alacant. De moment, no s’ha comunicat cap manifestació a la província de Castelló.

Situació en altres comunitats

En ser la prohibició de concentracions en espais públics competència de les delegacions de Govern de cada comunitat autònoma, hi ha autonomies que contrasten amb la postura de Glòria Calero. És el cas de Madrid, on el seu homòleg José Manuel Franco ha decidit prohibir “per motius de salut pública” les concentracions per als dies 7 i 8 en la comunitat de Madrid. No obstant això, aquesta comunitat autònoma continua en risc extrem de transmissió del virus i amb una incidència acumulada en 14 dies de 261 casos per cada 100.000 habitants.

Els col·lectius feministes sí que podran celebrar el Dia Internacional de la Dona amb mobilitzacions en altres regions com Navarra, Múrcia, Extremadura, Catalunya o Aragó, al no preveure que aquestes concentracions siguen massives. Totes les comunitats han recollit informes en els quals es recull que, complint les mesures sanitàries i repartint-se en xicotetes concentracions, no hi ha cap motiu perquè no se celebren aquests actes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =

museo prehistoria