25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana lidera amb un 4,97% l'augment de reciclatge de medicaments a Espanya

Els punts SIGRE reben un 13% més de restes de fàrmacs entre 2015 i 2017

La Comunitat Valenciana lidera amb un 4,97% l'augment de reciclatge de medicaments a Espanya
04/06/2018 -

El director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, ha destacat que la Comunitat Valenciana lidera amb un 4,97% l’augment de medicaments reciclatges durant l’últim any a Espanya.

Durant una presentació dels resultats del reciclatge d’envasos i restes de medicaments a la Comunitat Valenciana en els últims anys, a la que han assistit el president del Consell Valencià de Col·legis de Farmacèutics, Jaime Giner, el director general de SIGRE, Juan Carlos Mampaso, Joan Piquer ha explicat que la mitjana estatal se situa en un 0,96%, molt per davall de la dada valenciana.

En esta línia, el director general ha volgut “agrair la col·laboració dels ciutadans i turistes en esta tasca, per ser molt important en la lluita contra el canvi climàtic”.

Així mateix, ha recalcat el treball de la Generalitat per a mantindre esta tendència positiva, que s’ha elevat un 13% entre el període de 2015 i 2017, enfront del 3,17% de 2013-2015. De la mateixa manera, ha reconegut el paper d’assessorament dels farmacèutics, a l’aconseguir que la quantitat de productes impropis que arriben a estos depòsits se situe en a penes un 2%.

A més, s’ha advertit de la importància d’esta xarxa de reciclatge, que complix 16 anys implantada en la Comunitat, i que ha evitat la tala de 54.000 arbres, l’emissió de 7.640 tones diòxid de carboni (CO2) a l’atmosfera i ha aconseguit estalviar 27 milions de litres d’aigua.

Igualment, s’ha avançat la intenció de continuar treballant de manera conjunta en campanyes de conscienciació ciutadana, després d’aconseguir que un 97% dels valencians consideren que tirar els medicaments al fem o pel desaigüe és perjudicial per al medi ambient. L’hàbit de reciclar este tipus envasos està implantat en un 85% ja de les llars de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =

CCCC
torrent