caixa popular

La ciutat de València es prepara per a ser més sostenible

El programa ‘Proyecta Valencia’ arranca aquest dissabte per a conscienciar als ciutadans de la importància de cuidar el nostre entorn

La ciutat de València es prepara per a ser més sostenible
07/09/2016 -

Dissabte que ve 10 de setembre, ‘Proyecta Valencia’ donarà pas a 17 caps de setmana, de setembre a desembre, en els quals els ciutadans podran plantejar diferents propostes perquè València siga molt més sostenible en 2030.

Aquesta iniciativa, que va sorgir d’un grup de joves que van formar equip amb l’Associació Bioagradables, proposen 17 trobades relacionades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) redactats per Nacions Unides, i que van entrar en vigor l’1 de gener de 2016.

València Extra ha tingut l’oportunitat de parlar amb Emilio Beladiez, coordinador de Projectes Bioagradables, que ens ha comentat que l’objectiu de ‘Proyecta Valencia’ és educar i conscienciar a la societat amb activitats que no solament promoguen la participació ciutadana, sinó que a més, ajuden a conéixer aquests objectius plantejats per Nacions Unides, com per exemple energia assequible i no contaminant o reducció de les desigualtats, entre unes altres, perquè siguen ells els que puguen exigir el seu compliment als organismes pertinents.

La primera activitat tindrà lloc aquest dissabte a les 10:30 hores en el Espai Transforma (C/Campoamor, 91. Edifici Joventut), i abordarà l’Objectiu 12, basat a garantir modalitats de consum i producció sostenibles. D’aquesta manera, comptarà amb el suport, d’una banda, de ‘La Colmena dice que sí’, una iniciativa de consum local que presentarà els seus productes i, per un altre, la dissenyadora gràfica, Julia Furió, que realitzarà una presentació de la seua trajectòria, així com un taller en el qual podran participar tots els assistents.

Durant els següents caps de setmana, es realitzaran diferents xarrades i tallers sobre la resta dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, com la salut, el benestar o la disponibilitat de l’aigua i sanejament, amb l’objectiu de conscienciar als ciutadans.

I és que segons Emilio Beladiez, cada vegada hi ha més persones conscienciades, però encara queda molt treball per fer. Són necessàries més eines per a organitzar projectes com aquest que permeten arribar a tota la població. Doncs cal no oblidar que ‘la conscienciació és un treball de tots’.

Per això, en l’Associació Bioagradables, treballen en dues línies molt importants per a motivar i aconseguir ajuda en la seua missió de canviar el planeta. D’una banda, estan compromesos en la neteja de platges i, per una altra, en l’educació en col·legis, instituts i universitats.

En finalitzar ‘Proyecta Valencia’ es redactarà un informe amb els resultats, que es traslladarà a l’autoritat local, amb l’objectiu d’elaborar un pla per a crear una ciutat més sostenible i inclusiva, però també més conscienciada i preparada per a resoldre els problemes econòmics, socials i ambientals tant actuals, com dels pròxims 15 anys.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − huit =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC