25n
Orgull
Orgull

La Biblioteca Valenciana rep més de 47.000 persones en visites guiades i activitats d'animació a la lectura

La Biblioteca Valenciana rep més de 47.000 persones en visites guiades i activitats d'animació a la lectura
16/01/2017 -

La Biblioteca Valenciana ha rebut durant 2016 a 47.899 persones en visites guiades, entrada a exposicions i activitats de foment de la lectura com a tallers literaris i trobades amb escriptors.

El grup més nombrós, amb 14.149 persones, es concentra en les visites guiades dels dimarts (requereixen cita prèvia) i els dissabtes i diumenges (que no necessiten reserva). Les visites són gratuïtes i, a més, d’un recorregut per la història de Sant Miquel dels Reis s’accedeix a les exposicions vigents en el moment.

Prop de 12.000 persones han visitat les exposicions programades durant el passat exercici la Biblioteca Valenciana: ‘Guillermina Medrano, María Moliner i la seua contribució a la democratització de la cultura’, ‘Trobada amb Escriptors. Animant a la Lectura’, ‘Imaginari. El món de Miguel Calatayud’ ‘València i la Seda’, Premsa satírica i cultura popular valenciana. Dels col·loquiers a la cibersátira’ i ‘Cervantes i Shakespeare. 400 anys’.

Les trobades literàries amb escriptors i els tallers per als centres escolars són les activitats del cicle d’animació a la lectura que més afluència de públic atrauen amb 4.400 i 3.000 participants, respectivament. També es van representar obres teatrals ‘El juez de los divorcios’ i ‘El retablo de las maravillas de Miguel de Cervantes.

Els escriptors que van departir amb els seus lectors van ser Eduardo Mendoza, Juan Mayorga, Ortifus, Anna Moner, Marc Granell, Joan Pla, Raquel Ricart i Carme Miquel. Els tallers literaris es fan coincidir amb el gènere dels escriptors que passen per la Biblioteca Valenciana.

L’acte més multitudinari celebrat al monestir de Sant Miquel dels Reis va ser el passat 15 de novembre, quan es va retre homenatge als presos empresonats al monestir de Sant Miquel dels Reis durant la Guerra Civil espanyola i la dictadura franquista, que va congregar 900 familiars de presos.

La resta de visitants ha acudit durant les jornades de portes obertes de la Biblioteca Valenciana, les jornades de portes obertes de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i altres activitats culturals com ara conferències, jornades i presentacions de llibres organitzades per la Generalitat o per entitats privades que trien Sant Miquel dels Reis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 19 =