25n
25N
25N

La Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia presenta «Zoos humanos, ethnic freaks y exhibiciones etnológicas»

Hasan G. López, autor del llibre, participa al cicle #EnVeuAlta a la Biblioteca per parlar de la seua darrera publicació

La Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia presenta «Zoos humanos, ethnic freaks y exhibiciones etnológicas»
24/03/2017 -

El proper dimecres 29 de març, a les 19:00 hores, la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia acollirà una nova sessió del cicle de presentacions #EnVeuAlta a la Biblioteca. En aquesta ocasió el protagonista serà Hassan J. López, qui presentarà el seu llibre, Zoos humanos, ethnic freaks y exhibiciones etnológicas: una aproximación desde la antropología, la estética y la creación artística contemporánea.  Un treball que analitza el fenomen que alguns autors descriuen com “zoològics humans”, el significat d’aquestes exhibicions humanes en el seu context i els discursos que ha generat en la contemporaneïtat, així com la voluntat de resposta crítica col·lectiva sobre la influència d’aquestes exposicions als nostres esquemes de percepció de les societats extraeuropees i els estereotips culturals en general.

Aquest títol obri la nova col·lecció Concreta textos que l’Editorial Concreta dedica a la publicació de treballs d’investigació de caràcter interdisciplinari. Les editores, Nuria Enguita i Laura Vallès, acompanyaran a l’autor en la presentació, així com també ho farà Beatriz Santamarina, professora titular d’Antropologia de la Universitat de València, qui exercirà com a presentadora del volum.

Amb motiu d’aquest acte, la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia ha preparat, juntament amb Hassan G. López i dos alumnes del Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València, Ali Atrees i Julia Castelló, una mostra documental i bibliogràfica a la sala Espai Obert de la Biblioteca. En la mateixa es podran visitar una bona representació de fotografies, postals, gravats i publicacions sobre les exhibicions humanes de finals del segle XIX i principis del XX.

Així mateix, el públic assistent tindrà accés a lectures sobre aquest tema que formen part dels fons de la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia. L’horari de visita entre setmana coincideix amb l’obertura de la Biblioteca, de dilluns a dijous de 8:30 a 14:30 hores, dimarts i dijous fins les 18:00 hores i els divendres fins les 14:00 hores. Els caps de setmana en el mateix horari que la resta del museu, de 10:00 a 20:00 hores.

Hasan G. López és doctor en Filosofia i llicenciat en Filosofia i Antropologia Social i Cultural, i professor associat de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València i del Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 15 =

museo prehistoria
museo prehistoria