25n
25N
25N

L’aplicació EMTRE per a mòbils ajuda al reciclatge i preserva el medi ambient

Es pot descarregar de forma gratuïta i permetrà obtindré bonificacions en la taxa TAMER

L’aplicació EMTRE per a mòbils ajuda al reciclatge i preserva el medi ambient
05/06/2021 -

Ja són més d’un miler els usuaris que s’han descarregat l’aplicació EMTRE per a dispositius mòbils des que es va llançar ara fa un mes i mig. Amb esta aplicació, els veïns i veïnes de l’àrea metropolitana de València poden identificar-se quan vagen a un ecoparc, fix o mòbil, i quedarà registrat el seu historial de visites i de residus depositats. Unes dades amb les quals l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus podrà aplicar en el futur bonificacions en la taxa TAMER als ciutadans i ciutadanes que més i millor reciclen.

L’ús dels 20 ecoparcs fixos i 6 mòbils de l’àrea metropolitana de València està cada volta més arrelat entre la ciutadania. Esta xarxa, que dona servici a un milió i mig llarg d’habitants, facilita el reciclatge dels residus que no es poden depositar als contenidors que hi ha a la via pública. D’esta manera, s’eviten els abocaments incontrolats i, per tant, es preserva el paisatge i el medi ambient.
L’aplicació per a mòbils EMTRE informa els usuaris d’on es troba l’ecoparc fix o mòbil més pròxim i els permet consultar el seu historial de reciclatge. Es pot descarregar escanejant amb el telèfon mòbil els codis QR que trobaran a la pàgina web de l’EMTRE. També hi ha un enllaç perquè els usuaris del sistema Android ho puguen fer a través de Google Play. Els qui tinguen un dispositiu amb el sistema iOS faran la descàrrega i la instal·lació des de l’App Store d’Apple.

Una volta instal·lada, cal donar-se d’alta amb el número de contracte que apareix en el rebut del subministrament d’aigua on figura la taxa TAMER i el DNI associat a l’esmentat contracte. Automàticament, l’aplicació EMTRE generarà un codi QR a la pantalla del telèfon que podran mostrar a l’entrada de qualsevol ecoparc de l’àrea metropolitana per a identificar-se. Este codi QR pot compartir-se amb els membres de la unitat familiar associats al contracte d’aigua de la vivenda, de forma que tots poden contribuir a registrar els productes depositats a l’ecoparc. La identificació també es pot fer per mitjà de la tecnologia iBeacon, una forma de transmissió de dades sense fil basada en una versió de Bluetooth que consumix menys energia. D’esta manera, s’evita el risc de contagi de la Covid-19 per un contacte pròxim.

L’historial de reciclatge servirà per a aplicar les bonificacions en la taxa TAMER a les persones que fan una gestió responsable dels seus residus. L’EMTRE analitzarà les dades que es vagen recollint al llarg del 2021 a mesura que els usuaris facen ús de l’aplicació i, a partir del 2022, començaran a aplicar-se les bonificacions.
El president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, considera que “estem fent un pas de gegant en la informatització de tota la xarxa d’ecoparcs fixos i mòbils de l’entitat metropolitana, de forma que ens permetrà identificar els usuaris i podrem aplicar descomptes en la seua taxa TAMER en el rebut de l’aigua”.

L’hàbit d’anar a l’ecoparc

Anar a l’ecoparc a depositar els residus que no es poden abocar als contenidors que hi ha a la via púbica s’ha convertit, per a moltes ciutadanes i ciutadans, en una hàbit que ara rep un nou impuls amb l’aplicació EMTRE. En el que portem del 2021, la quantitat de residus recollits s’ha incrementat considerablement a la xarxa d’ecoparcs mòbils i es manté als ecoparcs fixos, amb els descensos lògics dels períodes més durs de la pandèmia de Covid-19.

Els sis ecoparcs mòbils de l’EMTRE han arreplegat, des del començament del 2021, vora 400.000 residus de tota classe. Destaquen les més de 14.000 peretes de llum o les 75.000 càpsules de cafè. Els residus informàtics també ocupen els primers llocs d’este rànquing, amb més de 25.000 CD i DVD, uns 19.000 cables elèctrics i un miler d’impressores i escàners. També és important la xifra de 4.700 telèfons mòbils i 8.300 carregadors arreplegats als ecoparcs mòbils de l’EMTRE en poc més de quatre mesos.

Als ecoparcs fixos, els residus més importants continuen sent els enderrocs procedents d’obres i reformes domèstiques. En el que portem d’any, s’han arreplegat 13.867 tones als 20 ecoparcs de l’àrea metropolitana. També s’han depositat en estes instal·lacions unes 560 tones de restes de poda, 300 tones de paper i cartó, 300 tones més d’envasos lleugers i 23 tones de restes de pintura. Això, a més dels 8.000 litres d’oli de motor, els 6.000 litres d’oli de cuina usat, els 6.500 quilos de neumàtics i els més de 1.700 matalassos, entre molts altres residus.

Una quantitat de residus que, d’una altra manera, podrien haver acabat en un abocador incontrolat i que, gràcies a la col·laboració ciutadana i la xarxa d’ecoparcs, han rebut una gestió adequada per tal de minimitzar el seu impacte en el nostre paisatge i medi ambient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 10 =