La Comunitat Valenciana està patint les conseqüències del canvi climàtic. I és que este hivern ja s'ha alçat com el més calorós des de 1950. I és que les altes temperatures que s'han registrat en tot el territori valencià registren una anomalia de +2,3 graus respecte a la mitjana 1991-2020. I la situació no sembla que vaja a canviar en el que queda d'este mes de febrer.
De fet, d'acord amb les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), les temperatures a València continuaran pujant gradualment fins al dijous, dia 22 de febrer, quan es registrarà un nou pic de calor "molt anòmala" que, probablement, serà el segon més destacat de tot l'hivern després del de l'11 i 12 de desembre. Així, en tot el territori valencià, el mercuri registrarà temperatures pròpies del mes de maig.
La Comunitat Valenciana ha viscut, al llarg d'estos mesos d'hivern, diversos pics càlids. No obstant això, el previst per a este dijous serà molt més notable. Altes temperatures que, de nou, seran més pròpies de l'arribada de l'estiu que de les registrades, en els últims anys, el mes de febrer.
Segons Aemet, les temperatures es normalitzaran el divendres, 23 de febrer, encara que tampoc s'espera molt de fred de cara al cap de setmana. Això sí, el vent que s'espera per al dissabte i el diumenge sí que pot donar la sensació "d'un ambient desagradable".
L'Agència Estatal de Meteorologia anuncia, així, que "l'hivern era l'única estació de l'any que encara conservava el rècord en un hivern del segle XX. Fins a enguany, l'hivern més càlid en el nostre territori era el de 1965-1966". Així i tot, advertixen, "això s'acabarà perquè l'hivern de 2023-2024 superarà en 0,4 al de fa 58 anys.
Finalment, cal destacar que les estacions més càlides a la Comunitat Valenciana – amb les estimacions dels últims dies de febrer – són hivern de 2023-2024; primavera de 2023; estiu de 2022; i tardor de 2022, tots entre 2022 i 2024.