25n
25N
25N

Koopera Càritas preveu recollir més de 10.000 peces solidàries en la Marató València

Koopera Càritas preveu recollir més de 10.000 peces solidàries en la Marató València
27/11/2019 -

Koopera Càritas Diocesana de València preveu recollir més de 10.000 peces solidàries aquest divendres 29 i dissabte 30 de novembre, amb anterioritat a la Marató València Trinidad Alfonso EDP que recorrerà la capital el diumenge 1 de desembre així com el mateix dia de la carrera.

L’entitat instal·larà contenidors a la ciutat per a promoure una recollida solidària de roba i material esportiu que tindrà lloc en l’accés a Expo Esport, la fira del corredor que estarà activa a la Ciutat de les Arts i Les Ciències de 10.00 a 20.00 hores.

L’any passat Koopera va batre rècord de donacions i va recollir més de 10.000 peces solidàries, quasi 8.000 més que en la seua primera participació en la iniciativa en 2016, gràcies a la participació de particulars i clubs esportius.

D’aquesta manera, i per quart any consecutiu, tant els qui vagen a participar el diumenge a partir de les 8.30 hores en la carrera com la resta de visitants podran portar la seua roba a aquest punt.

A més, el mateix dia de la Marató Koopera Càritas també s’encarregarà de recollir la roba d’abric que els corredors porten a l’eixida, gràcies al suport d’un bon nombre de voluntaris.

La donació de peces de milers de persones a Espanya ha permés a Koopera Càritas recuperar prop de 18.000 tones de roba en el que va d’any de les quals moltes són destinades a lliuraments socials a persones amb necessitats a través de les 32 botigues que posseeix on poden triar el que més necessiten, i on també es posen a la venda les peces de segona mà a preus reduïts.

REUTILITZACIÓ

Aquelles que no poden ser reutilitzades són sotmeses a diferents tractaments i a projectes innovadors de reciclatge per a la fabricació de productes com a panells aïllants per a la construcció, moquetes per a cotxes o fins i tot per a la producció de nous teixits.

Koopera, que dóna ocupació a més de 600 persones, el 55% de les quals segueixen processos d’inserció, és una cooperativa de segon grau en la qual participen Cooperatives d’Iniciativa Social i Empreses d’Inserció impulsades per Càritas en 11 províncies.

El seu objectiu és la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social mitjançant activitats de serveis ambientals, reutilització i reciclatge, consum sostenible, formació, atenció a persones i altres activitats que poden ajudar a complir l’objectiu.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + nou =

art en blanc